<<< Vissza

Kilencedik a Kontavill

2003. május 2.

 

Vereséggel búcsúzott az idei szezontól a Kontavill-Szentes OB-I-es vízilabdacsapata. A másodosztályban szereplő Bertók SC viszont győzelemmel javított áprilisi mérlegén.

A Kontavill férfi pólósai vasárnap Szolnokra látogattak, ahol az egyetlen cél az alapszakaszban kiharcolt kilencedik hely megtartása volt. A szentesieknek csak hatgólos vereség esetén forgott volna veszélyben az alsóházi elsőség, egyéb eredménnyel már biztosak lehettek a dolgukban. Olyannyira biztosak is voltak, hogy az első negyedben 2-0-ra elment a házigazda csapat, de szerencsére a második játékrészben összekapták magukat, és a félidőt jelző dudaszónál már 3-3-at mutatott az eredményjelző. A folytatásban is óvatosan lavírozott a Kontavill, Horváth Tamás hátul biztos kezekkel tartotta a frontot, de az emberelőnyös szituációkban megremegtek a szentesi kezek, így 7-6-ra végül a szolnokiak könyvelhették el a győzelemért járó két pontot. A kudarc ellenére az előre tervezettek szerint a kilencedik helyen zárta a bajnokságot a Kontavill.

Az OB-I/B-s Bertók SC szombaton hazai pályán játszott idegenben, ugyanis a Hódmezővásárhely volt a pályaválasztó. A szomszédvár csapata megilletődötten kezdte a találkozót, a szentesiek 5-0-ra elhúztak, de a második negyedben felszívta magát a fehér sapkás csapat, és 5-4-re felzárkózott. A harmadik negyed második felében új erőt vett magán a Bertók, és kimért támadásokkal fokozatosan elhúzott. A végeredmény 13-7 lett a szentesi csapat javára, akik továbbra is a tabella hetedik helyén székelnek.

B.D.


<<< Vissza