<<< Vissza

Az önkormányzat hangja

2003. május 2.

 
A tervek szerint kéthetente jelentkezik az önkormányzat rádiós fogadóórája. A város vezetői, illetve a különböző szakterületek irányítói a Rádió Szentes műsorában válaszolnak az előre elküldött vagy a műsor közben elhangzó kérdésekre.
Első alkalommal Szirbik Imre, a város polgármestere válaszolt a hallgatókat érdeklő problémákra.

- Nagyon örülünk a kertvárosi orvosi rendelőknek és a gyógyszertárnak. Már csak egy szolgáltatás hiányzik a városrészben: egy kisposta. Van- e megoldás?

- Évekkel ezelőtt megkereste a város vezetése a posta irányítóit. A szabályok szerint tízezer lakosonként lehet posta. Szentesen pedig három posta működik. A legkritikusabb rész a postai küldeményekről szóló értesítő, ami után be kell ballagni a nagypostára. Ha lenne egy olyan üzlet, vállalkozás, akivel letéti szerződést kötnének és ott átvehetnék a kertvárosiak a küldeményeket. Várjuk a vállalkozók jelentkezését.

- Reggel még a sötétben kikapcsolják az utcai lámpákat, este pedig már teljes a sötétség, amikor visszakapcsolják. Legalább a negyede nem működik, pislog, vagy sötét. Csak az Ady Endre utcában, ahol az áramszolgáltató kirendeltsége működik, abban az utcában négy utcai lámpa nem működik. Mit lehet ez ellen tenni?

- A közvilágítást a Démász Rt. teljes területén számítógép kapcsolja be. A napszak, az időjárás alapján egyszerre lesz sötét vagy fény valamennyi dél-alföldi település utcáin. A nem világító lámpatestekre az a válaszom - mondta Szirbik Imre - , a megállapodás szerint, nyolc napon belül kijavítják. A lakosok bejelenthetik a pontos helyszínt a városházán is. Akkor ellenőrizni tudjuk, hogy valóban elvégezték-e a szerelést.

- Az Új utcai Millenniumi-parkot az elmúlt évben folyamatosan ápolták, gondozták a füvet és a fákat. Most kikopik a fű és a kiszáradt fákat sem pótolták. Miért?

- Két része van a válasznak. A fű - szerencsére - attól kopik, mert népszerű lett a terület a fiatalok körében és odajárnak játszani, focizni. Remélem a fű is győztes lesz. A fák pótlására pedig azonnal felkérem a munkatáraimat: amint a növényi élet ezt megengedi, rögtön ültessenek új fákat.

K.P.

******

Az önkormányzati, rádiós fórum következő műsora május 7-én, szerdán 15 és 16 óra között lesz a Rádió Szentes műsorában. A kérdésekre Szűcs Lajos alpolgármester válaszol. Elsősorban oktatásról, művelődésről, rendezvényekről kérdezhetnek és sporttal kapcsolatos problémákra kaphatnak választ az érdeklődők.


<<< Vissza