<<< Vissza

Vasutas gyógyturizmus
A város vezetése is segít

2003. május 2.

 
A MÁV helyi vezetőinek van egy nagyszerű tervük. Ugyan több is létezik azokból az elképzelésekből, ám mostanra ezt az egyet szúrtuk ki magunknak. Apropóját a dél-magyarországi vasutas nyugdíjas klubok április 25-ei szentesi találkozója adta.

A bűvös szó pedig a gyógyturizmus. Mondi Miklós csomóponti- és Makra Zoltán gépészeti főnök már a tavalyi találkozón felvetette a témát. Ebben nagyszerű partnerre találtak Horváth László mérnök-főtanácsos személyében, aki a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének elnöke. Laci bácsival csak nyertek a nyugdíjasok, nála jó kezekben van a gyeplő - jelenti ki Mondi Miklós, majd még hozzáteszi: segíteni szeretnének neki.

- A feladat a gyógyturizmus megszervezése lenne a számunkra. Amit az elmúlt esztendőben elgondoltam, abban folytatjuk tovább tárgyalásainkat. Három szobát az állomásfőnökség is tud biztosítani az idelátogatók számára. Szeretnénk 20 főre növelni a vendégférőhelyek számát, ehhez viszont pénz kell. Jó lenne minél hamarabb elkezdeni a munkát. A magam részéről ezt a tűzben tartom - vélekedik a csomóponti főnök.

Horváth László optimista ez ügyben. Mint mondja, Szirbik Imre polgármesterrel a tavalyi rendezvényükön találkoztak először. Akkor megállapodtak abban, hogy Mondi Miklóssal karöltve segítséget nyújtanak a vasutas nyugdíjas klubok országos szövetségének. Miben?

- Abban, hogy a nyugdíjasainkat olyan helyre vigyük gyógyüdültetni, ahol alacsony nyugdíjuknak megfelelő ellátásban részesülhetnek - mondja a vasutas nyugdíjasok elnöke. - Vannak ugyan nagyon jó és ismert gyógyhelyek, de azok már nem a nyugdíjakhoz méretezettek. E helyeken még egy lángos megvétele is gondot okoz nekik. Keressük azokat a településeket, ahol megfelelő gyógyüdülési és gyógykezelési lehetőségek vannak. Számukra csendes, nyugodt környezetet tudnak biztosítani. Fölüdülésükhöz, egészségük megőrzéséhez hozzájárulhatnak. Itt találkoztunk. Tavaly ígéretet kaptunk arra, hogy ebben segítséget nyújtanak. Most végigjártuk a várost, jártunk a kórházban, a gyógyfürdőben, a polgármester úrnál. Úgy gondolom, most már továbbléphetünk ezen a téren.

A város első embere természetesen nem zárkózik el a dologtól. A polgármester a téma kapcsán a következőkről tájékoztatja lapunkat:

- A város készséggel áll a vasutas nyugdíjasok rendelkezésére. Akár programszervezéssel együtt is várjuk őket. Úgy a gyógyfürdőben, mint a felújított és megszépült uszodában. Rajtunk nem múlik a dolog, szívesen segítünk.
A terv, a nagyszerű elképzelés, amiről beszélünk, sínen van. A szó legszorosabb értelmében.

L. J.


<<< Vissza