<<< Vissza

Forró hangulat
 

2003. március 21.

 
Évek óta hagyomány, hogy március idusán a városi sportcsarnok az otthona egy egésznapos programnak. Az idén sem volt ez másként, március közepén rendezték meg a III. Open Aerobic és Sportnapot.

Az esemény célja Szentes és vonzáskörzetébe tartozó települések lakóinak megmozgatása, a manapság divatos sportolási formák bemutatása és megismerkedés országos népszerűséget élvező sportolókkal. A lakosság részére vonzó, hagyományápoló és -teremtő, közösségteremtő, európai ismereteket átadó, bemutató, színvonalas program biztosítása. Ez az egésznapos megmozdulás a sport, a szórakozás és az egészség ünnepe.

A program nyitányaként Vass Sándor (Szentes) tanítványai adták meg az alaphangot. Ha valaki ennek ellenére kissé álmos volt a korai ébredéstől, a hódmezővásárhelyi Tamási Anita sztepre hívta a még ébredező vállalkozó kedvűeket. Ahogy telt-múlt az idő úgy forrósodott a hangulat, a mozogni vágyók egyre nagyobb létszámban léptek a csarnok parkettájára, s önfeledten táncoltak, mozogtak, Pulya Edina (Szentes) által tartott klasszikus aerobic vérpezsdítő ritmusára. Őt követte a veszprémi Kálmán István aerobic-kickboksz bemutatója.

Ez a mozgás napjaink legdivatosabb fitness alapelemeit foglalja magában. Sorban jöttek a többiek, a zalaegerszegi Gáspár Katalin dance-mix, majd ismét egy fővárosi fiatalember Baucsek Norbert diszkó-dance bemutatója. Nagy sikere volt a program sztárvendégének a kétszer fellépő, többszörös magyar Eb, vb aranyérmes fitness bajnoknő Béres Alexandra bemutatójának. Az aerobic nap utolsó szereplőjeként ismét Vass Sándor tanítványai mutatták be tánc- és mozgáskultúrájukat.

Az "ajtózárás" után Pulya István rendező boldogan értékelt: - A mai részvétellel maximálisan elégedett vagyok. Nagyon sokan eljöttek, ami még örömteljesebb, hogy sokan tornásztak, táncoltak, mozogtak reggeltől délutánig. Mi, férfiak szégyellhetnénk magunkat, hiszen csak egy bátor férfiú volt, aki egész nap állta a sarat. A többiek úgy gondolják, hogy ez női sport, pedig ez nem így van. A programunk minden évben változó. Megpróbálunk minél ismertebb embereket Szentesre hozni, akiktől lehet tanulni, s ez garantálja a rendezvény színvonalát.

Dunás V. Zoltán


<<< Vissza