<<< Vissza

Megújul a színházterem
 Leszakadt az álmennyezet

2003. március 21.

A Tóth József Színházterem néhány héttel ezelőtt a tetőfedés hibájára visszavezethető okok miatt beázott. A beázás következtében az íves álmennyezet vakolata egy szakaszon leszakadt. A javítási munkák megkezdésével párhuzamosan a szakemberek átvizsgálták az álmennyezet vakolatának teljes felületét, mely során megállapították, hogy a vakolatnak közel hetven százaléka régebbi beázások, illetve a természetes elöregedés következtében letáskásodott (elvált a menyezettől). Mivel ez az állapot idővel újabb vakolatleszakadásokhoz vezethetne, szükségszerűvé vált az egész álmennyezet felújítása - tájékoztatta lapunkat Báyer Károly, a polgármesteri hivatal intézményi műszaki ellenőre.

Aki elmondta: figyelembe véve a mai kor által nyújtott műszaki lehetőségeket, és a megváltozott esztétikai igényeket, a polgármesteri hivatal részéről olyan döntés született, hogy a színházterem egésze újuljon meg. Így nemcsak az íves álmennyezet felülete, hanem a karzat alatti és feletti mennyezet, a világítótestek és a parkettaburkolat is felújításra kerül.

E munkákkal párhuzamosan természetesen a tetőfedést is átvizsgálják, és elvégzik a felújítását, megelőzve ezzel a további esetleges beázásokat. A polgármesteri hivatal tervei szerint, további felújítások várhatóak a színház egyéb kiszolgáló helyiségeiben is (úgymint: előcsarnok, ruhatári rész, vizesblokkok, öltözők), ha az ahhoz szükséges pénzügyi forrás pályázati úton előteremthető.
A jelenleg folyó munkákat szentesi vállalkozók végzik, melynek összköltsége 8 millió forint, befejezését április első felében tervezik. Mind a polgármesteri hivatal, mind pedig a kivitelező szakemberek bíznak abban, hogy munkájuk eredménye elnyeri a kultúrát szerető emberek tetszését - jelentette ki Báyer Károly.


<<< Vissza