<<< Vissza
Tartalmas évet zártunk
Farkas Sándor képviselő szerint 
2003. január 10.

Mozgalmas esztendőt hagyott maga mögött Farkas Sándor országgyűlési képviselő. Aligha mondhatja el, hogy eseményekben szűkölködött volna a 2002-es esztendő.

- Milyen eseményekre emlékszik szívesen és melyek azok a történések, amit inkább az emlékezet legalsó polcára helyezne? - kérdeztük Farkas Sándortól.

- Nagyon sok minden történt az elmúlt évben, de igazán nekem a 2002-es év még az előző esztendő őszén kezdődött. Ugyanis országgyűlési képviselőként, akkor kezdtem felkészülni a tavaszi választásokra. A szavazók támogatásával sikerült ezt a pozíciót újból megszereznem. Ezzel megtisztelő feladatot bíztak rám a szentesiek és a környező települések polgárai. Ezt ismételten köszönöm. Erre szívesen emlékszek vissza. Ezután készültünk az őszi választásokra. Ezzel együtt, a politika mellett, a gazdasági életben is szeretnék sikeresen szerepelni. Úgy gondolom, hogy az aszály ellenére a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000. Rt-ben nyereséges évet zártunk. A nyár és az ősz a kampány jegyében telt. Az önkormányzati választásokkal kapcsolatban vegyes érzelmeim keletkeztek, de nem gondolok rossz szájízzel arra, hogy ez a lehetőség nem nekem adatott meg. Megfelelő konszenzussal, egy más értékrendet követve, a város érdekében dolgozhatunk. Ezért sikernek könyvelem el ezt az időszakot.

- Hogyan alakult a parlamenti szerep, mennyire változott meg, az előző időszakhoz viszonyítva, az országgyűlés működése?

- Egy másmilyen parlament alakult meg a nyáron és teljesen más a hangulata, más a stílus és a politikai légkör. Számomra ez szokatlan, mert korábbi időben kötetlenebb, baráti munkában vehettünk részt. Azért optimista vagyok és remélem feloldódik a mostani görcsös ellentét a politikai erők között. Remélem ebben szerepem lesz a mezőgazdasági bizottságban végzett munkámmal. Elég, ha csak az Európai Uniós csatlakozásra gondolnunk. Az ember életéhez szorosan kötődik a család. Örülök, hogy feleségem, lányaim részére sikeres és eredményes volt az elmúlt év. A lányaim tanulnak és már dolgoznak is, egyre jobban a saját lábukra állnak és számtalan élettapasztalatot szereznek. Sok segítséget kapok tőlük. Vagyis: egy mozgalmas, fárasztó, de tartalmas évet zártunk. 

- A szilveszteri koccintás mámoros öröme után az első gondolatunk szinte mindig az, vajon milyen lesz az előttünk sorjázó 365 nap. Farkas Sándor mire gondol, ha a 2003-as esztendőt idézi maga elé?

- Egy átalakuló világ vesz körül majd bennünket. Nem vesszük ezt észre egyik napról a másikra, de olyan időszakot kezdünk, ami minden magyar életében jelentős változást hoz. Várakozással és felkészülten kell belépnünk az Európai Unióba. Akik reálisan gondolkodnak a jövőről, ők tudják, gyorsan eltelik a csatlakozásig tartó szűk másfél év. Például: a tisztességes munkához, tisztességes bért kell fizetni. Békés és boldogabb világról álmodunk. Remélem boldog esztendő fogadja a családokat, a gyermekeinket. Ha így kezdődik az év, akkor a folytatás is hasonló lesz.

- Az országgyűlési képviselő mit kíván a választónak az új évre?

- Először: a legfontosabbat, jó egészséget! Másodszor: békességet, ami nagyon ránk fér, az elmúlt hetek, hónapok és évek után. Kívánom a szentesieknek és a környező települések lakóinak, hogy egy kicsit jobban éljenek a következő évben. Nagy reményeink nem lehetnek, de anyagilag - talán - mindenki többet megengedhet majd magának. A gyermekeink tanulhassanak és az itt élő emberek olyan holnapra ébredjenek, ahol a lehetőségek kitárulnak. Az elképzelések megvalósításához megfelelő testi, szellemi és anyagi körülményeket kívánok - mondta a beszélgetés végén Farkas Sándor országgyűlési képviselő.

Kruzslicz Pál

<<< Vissza