Veretlen körkutyák

 

Hogy vízilabdás legjobbjaink itthon és külföldön egyaránt sikert sikerre halmoznak, tagadhatatlan. Ez a szűk elit vándorcirkuszként járja a világot, itt is, ott is elkalapálva más pólós nagyhatalmak óriásait. Hasonló feladat vár szentesi kedvenceinkre, bár nekik “csupán” a hazai vizekben kell bizonyítaniuk Magyarország tizenhat legfelkészültebb csapata között. Idén nyáron ismét megrendezésre kerül a strandvízilabda-bajnokság az ország leglátogatottabb fürdőhelyein, azzal a céllal, hogy tovább népszerűsítse e tradicionális sportág szépségeit. Július hatodikán Hajdúszoboszló adott otthont az első selejtezőcsoport mérkőzéseinek a Posillipo Hajdúszoboszló, a budapesti Taigetosz, és két szentesi csapat, a Körkutyák és az Édesvízi Planktonok részvételével.

2001-ben ezüstérmet szerzett Körkutyák tavalyi teljesítményüket folytatva, impozáns játékkal darálták be ellenfeleiket. A két nyert szettig tartó csatákat mindhárom esetben magabiztosan, 2-0 arányban hozták, ezzel veretlenül szerezték meg a továbbjutást érő első helyet. Míg a spanyolországi Mataroból szabadságra hazaérkezett Matajsz Márk, és az elmúlt idényt Olaszországban légióskodó Torday Árpád sziporkázó támadó játékával tűnt ki, addig hátul, védekezésben a francia bajnok Olimpic Nice játékosa, Komlósi Péter és a Kontavill kapusa, Horváth Tamás brillírozott. Mellettük az ugyancsak itáliai első osztályban már bizonyított Szebeni Zoltán, és a magyar bajnokságokban szereplő Csörgő Péter, Dongó Tamás, Czirok Csaba játéka is arról tanúskodott, hogy idén is méltán esélyesek a dobogó legfelső fokára.

A második helyet megszerző Édesvízi Planktonok - Halápi János és Beleon Zsolt vezetésével - is a középdöntőben tudhatják magukat.

Ezen diadalok után Agárdon folytatódik, végül Balatonaligán fejeződik be a szentesi vízilabda hírnökeinek országjárása, remélhetőleg sikeresen.

 

Bíró Dániel