Harminc bérlakás

A Széchenyi-terv keretében még az elmúlt évben nyújtotta be pályázatát az önkormányzat az Új utca 11. számú ingatlan, valamint a Szabadság téri lakások fölötti tetôtér beépítésére. Az Új utcai többszintes épületben 18 szociális bérlakás kialakítását tervezik. Ebbôl 13 egyszobás, 4 kétszobás, 1 háromszobás. A sikeres pályázatot követôen a beruházás bekerülési költsége az elôirányzatok szerint összesen 173 millió forint, ennek 80 százalékát az állam fedezi, a többit pedig az önkormányzat a telekár, illetve valamennyi pénzhozzájárulásával biztosítja – tájékoztatta lapunkat Sáfrány Bálint, a polgármesteri hivatal mûszaki szaktanácsadója.

Mint megtudtuk, a kiírt közbeszerzési pályázatra hat cég jelentkezett, a legkedvezôbb árajánlatot és feltételeket a Debreceni Magas és Mélyépítô Ipari Rt. adta. A gazdasági társaság vállalta, hogy elsô osztályú minôségben legkésôbb november 15-ig a lakásokat átadja a helyhatóságnak. Az építkezés három hete megkezdôdött, jelenleg az alapozásnál tartanak, folyik a lábazatok kiépítése, és a közeljövôben megkezdôdnek a falazási munkák. Már a kemény kötbérfeltételek miatt is bizakodnak a hivatalban, hogy az épület a meghatározott idôre elkészül.

Ugyancsak a Széchenyi-terv keretében pályázott az önkormányzat a Szabadság tér 1-2-3., valamint a 6. számú épületek fölött tetôteres lakások kialakítására. Az elôzetes tervek szerint 12 változó nagyságú, egy vagy kétszobás lakás valósulhat meg várhatóan év végére. A munkaterület átadása a napokban történik meg. A közbeszerzési eljárást a Muréna Kft. nyerte meg. Remélhetôleg a szegedi székhelyû, de szentesi telephellyel mûködô cég szintén elsô osztályú munkát végez majd.

(Fotó: Vidovics Ferenc)