Svédek és ablakok

A Svédablakgyártó Kft.-t 1999-ben hozták létre svéd állampolgárok. A következô év augusztusára készült el a jellegzetes svéd színekben pompázó sárga-kék gyárépület a Szarvasi úti ipari parkban.

A gyár jelen pillanatban is azt végzi, amiért létrehozták, ablakot, ajtót, erkélyajtót, újabban már tetôtéri ablakokat készítenek, be is szerelik azokat, mi több, a munkát takarítással fejezik be, ami ma még nem annyira jellemzô az építôiparban – tudtuk meg Bocskay István gazdasági vezetôtôl, aki mellesleg tisztában van mindazzal, amirôl az emberek a városban beszélnek. Arról, hogy az alapítók, tulajdonosok elhagyták a vállalkozást.

– Kétségtelen, nehéz helyzetbe hozták a vállalkozást. Ugyanakkor az utóbbi negyedévben szépen elindult az értékesítés, beindult a termékek gyártása. A felületkezelés szempontjából olyan berendezést vásároltunk, ami a legmodernebb Európában. Ma már nemcsak a minél jobb alapanyagra, minôségre helyezzük a hangsúlyt, mert az alapvetô, hanem a felületkezelésre is igyekszünk komolyan adni. Az a harmincegy dolgozó, aki jelenleg ott van, a krízis idôszakában is munkálkodó törzsgárda folyamatosan, rendszeresen kapja a fizetését.

– A termékeinkrôl jó vélemény alakult ki a szakmában – folytatta Bocskay István. – Egyedi és széria termékeket gyártunk. Ami örömteli a számunkra, a harmadik külföldi munkánkat kezdjük meg. Idehaza éppen a mai napon vált biztossá, hogy lehetôségünk lesz az élményfürdô kivitelezési munkálataiban is részt venni. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Svédablak Szentesen eredményes vállalkozássá váljék. Az összes tulajdoni és egyéb dolgok rendezôdnek. Az a lényeg, hogy amit megcsinálunk, az jó minôségû és jó ára legyen. Ha el tudjuk adni, lesz munkánk, pénzünk. Ezzel kell most foglalkoznunk.

(lovas)