A Tóth József Színházban

Zenei kuriózum Szentesen

A Horváth Mihály Gimnázium kiváló énektanára, Majtényi András 30 éve dolgozik a pályán és oktatja zeneelméletre, énekmûvészetre, hangszeres tudásra a fiatalokat. Ez az évforduló, ez a kerek szám már feljogosít arra, hogy megálljunk egy pillanatra, visszatekintsünk az életpályára, a múltba és értékeljük az eseményeket, történéseket.

Kollégám 7 éves zeneiskolai zongoratanári munka után 1978-ban, az irodalmi-drámai tagozat indulásakor tette át székhelyét a Horváth Mihály Gimnáziumba, 23 évvel ezelôtt.

Minden egyes drámais diákunk énektudását ô alapozta meg. Tanítványai közül többen választották a mûvészi pályát, s lettek színészek, énekmûvészek, zenészek.

A 30 éves pályafutásról méltóképpen szeretnénk megemlékezni, ünnepélyes keretek között, emlékezetessé tenni a jubileumot. November 22-én, csütörtökön este 7 órakor a Tóth József Színházban ünnepi hangversenyre készülünk, melyen fellép az ünnepelt, valamint barátai, kollégái, volt és jelenlegi növendékei. A volt növendékek közül azok, akik ma már elismert, sikeres színmûvészek, énekmûvészek.

A meghívott vendégek volt tanáruk, iskolájuk a HMG és Szentes iránti szeretetükbôl vállalják a fellépést.

A rendkívül színvonalasnak ígérkezô est közremûködôi a következôk:

Majtényi András, a Horváth Mihály Gimnázium tanára,

Borbás Erika színmûvész, a gyôri Kisfaludy Színház tagja,

Erdei Anikó énekesnô, az 1994-es “Magyar Rádió Országos Blues-fesztiválja” második helyezettje, Huszár Anita énekmûvész, a váci Zenemûvészeti Szakiskola tanára, Majtényi Eszter, a szegedi Konzervatórium Egyetemi Tagozatának zongora szakos hallgatója, Náray Erika színmûvész, énekmûvész,

Szabó Mónika, frissen érettségizett volt HMG-s diák, Szekeres Adrienn énekmûvész, Tóth Judit énekmûvész, a szegedi Nemzeti Színház magánénekese, Hevesi Tamás énekmûvész, Mihály Béla (klarinét), a szentesi Lajtha László Zeneiskola tanára, Zelei Gábor színmûvész, a szolnoki Szigligeti Színház tagja, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium leánykara, István Attila (dob) és Fónay Tibor (bass).

Az ünnepi est valóban egyedülállónak, különleges csemegének számít mind iskolánk, mind Szentes város életében. A varázslat, amelyben november 22-én részünk lehet a Tóth József Színházban, egyszeri és megismételhetetlen. Ezt szeretnénk Önökkel, Tisztelt Olvasók, megosztani. A belépôjegyek a helyszínen barátságos áron megvásárolhatók: felnôtteknek 300. Ft, diákoknak 150. Ft.

Tisztelettel és szeretettel várom Önöket kollégám, Majtényi András jubileumi estjén.

Dr. Bácskainé Fazekas Márta

a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója