Kontavill-kupa, kettôs jubileummal

Képaláírás: Várhatóan Csörgô Péter is hozzájárul ahhoz, hogy ismét Szentesen maradjon a Kontavill-kupa (Fotó: Böbe)

Nem mindennapi jubileumot ünnepelhetnek városunk egyik legjelentôsebb üzemében, szentesi alapításának negyvenedik évfordulóját. Külön érdekesség, hogy az ünnepségsorozatba kapcsolódó hagyományos vízilabdatornát éppen tizedszerre rendezik meg Kontavill-kupa néven, a csapat névadó fôszponzorának támogatásával.

1961-et írtunk, amikor a fôvárosi Kontakta telephelyet hozott létre Szentesen, majd néhány éven belül idetelepítette teljes villamos-szerelési anyag gyártását. Nem sokkal késôbb megszûnt a budapesti termelés, majd a fôvárosi vállalat is, így az alapításkori termékprofilban a villamos-szerelési anyagok gyártásában egyedüli jogutód, a szentesi Kontavill maradt.

A rendszerváltás jelentôs változásokat hozott a gyár életében is, 1992-ben részvénytársasággá alakultak, és ezen a területen a világ egyik vezetô vállalatcsoportjának, a Legrand csoportnak a tagja lett. Azóta minden év jelentôs beruházásokat, fejlesztéseket hozott, folyamatos cáfolatát adva ezzel a mindent tudó, “jóindulatú” károgók borúlátó jóslatainak.

Sokan emlékeznek még vízilabdasportunk korábbi támogatójának, a Vízmû Vállalat megszûnésére. Szerencsére a Kontavill Rt. vezetôi hamar felismerték, hogy a város nemzetközi jelentôségû pólóegyüttese és villamos-szerelési termékei együtt sokkal erôsebbek lehetnek: átvették a régi szponzor szerepét. Ettôl kezdve a két sikertörténet összekapcsolódik, és a gyárral kötött reklámszerzôdéseknek köszönhetôen szeptember 21–23 között tizedik alkalommal adják át a Kontavill- kupát.

A mérkôzéssorozat évek óta a nyári felkészülési gyötrelmek végét jelenti játékosainknak. Ki lehet próbálni az új pólósokat, és sor kerülhet egy-egy igazításra a kialakuló hadrenden, a csapat nagyobb kockázat nélkül hangolódhat a bajnoki meccsekre.

Ezúttal rangos mezônynek tapsolhatnak majd a kíváncsi nézôk. A rendezôknek az ünnepi alkalomnak megfelelôen sikerült megnyerni a tavalyi bajnok Honvéd Dominó együttesét, így szakértô közönségünk üdvözölheti olimpiai bajnokainkat: Molnár Tamást, Bíros Pétert, és Kiss Gergelyt. Idelátogat a teljesen átalakult Ferencváros és az Eger gárdája. A külföldiek közül a horvát Jadran Split és a szlovák Kosice száll ringbe a gyönyörû kupáért. Persze a mieinkrôl sem feledkeztünk meg, reményeink szerint itt már az idei végleges garnitúrát láthatjuk, nagy valószínûséggel Horváth, Végh kapusok, Juhász E., Berki, Kiss I., Pellei, Csörgô, Szénászky, Bilcsik, Szabó N., Kamenickij, Dallos, Vigh, Törôcsik, Hyc T., Szabó T. mezônyjátékosok szerepelhetnek majd legtöbbet. Az már eldôlt, hogy Torday Olaszországba, Zentai az UTE-ba igazolt, Kéri és Zsarkó visszatértek anyaegyesületükbe, sajnos az utolsó pillanatban meggondolta magát a nagyon tehetséges szabadkai Dér Krisztián, és maradt Jugoszláviában, a Németországból hazatért Dongó Tamás pedig a Kecskemétet választotta. A Fradi szentesi különítménye is külföldön folytatja. Komlósi francia, Szebeni olasz, Matajsz pedig spanyol klubot erôsít. Csányi a Würzburgban véd tovább, Fülöp pedig a franciákat okítja. Ezzel talán véget ért a nyár végi nagy Kurca-parti keringô, és ahogy annak idején Mohácsi Atilla régi edzônk találóan megjegyezte: “Akkor leszel OB I-es játékos, ha beteszlek a csapatba.” Bízzunk tehát abban, hogy akiket Kádár József szerepeltet, azok meg is állják majd helyüket, és az uszodába látogató közönség kitûnôen szórakozik majd.