Sasok és három Európa bajnok

Képaláírás: Somogyi, Hyc és Szabó – Európa-bajnokaink. (Fotó: Böbe)

Egyik pillanatról a másikra feltámadt a szél. A levegôben színes kavalkádként kavarogtak a már megszáradt falevelek, és a szemünk egyszerre tele lett porral. Aztán ahogy jött, el is ült, de a kánikulai hôség megadta magát, és maradt a kellemes meleg. Mellettünk a sörös sátrakat bontották, mindannyian éreztük, tudtuk, a nyári nagy strandolásnak vége, jönnek a csendes, munkás hétköznapok.

A nagy amatôr “Sas” tornának is vége. Az idén harminchét csapat nevezett, köztük két holland, két német, svájci, litván, orosz, szlovák, sôt még egy USA-beli együttes is játszott. Hogy mennyire jól érezték magukat, máris jelezték, jövôre sokkal többen jönnek! Az idén is nagy sikert aratott az Európai Vízilabda Csapatok Találkozója, a nyolc csoport gyôztesei: HZ Zian (NL), Drink Team (H), Ex Csupaszivek (H), Amatôr Sasok (H), Vágtázó Hegyi Kecskék (H), Vidám Vízilovak (H), Szentesi Senior (H), és a Hódmezôvásárhely (H), csapatai voltak.

Izgalmas nyár volt! Elôször a budapesti EB, majd a VB Fukuókában, és késôbb is volt min izgulni. A figyelem az utánpótlás válogatottak felé fordult. Nekünk különösen az Ifjúsági EB lett emlékezetes, hiszen az aranyérmet nyert gárdában ott pólózott a Kontavill három ifjú tehetsége: Szabó Nándor, Hyc Tamás és Somogyi Balázs is! Bizony ritkán adatik meg egy kisváros életében, hogy egyszerre három európa bajnokot is ünnepelhet. Mindannyian emlékszünk még a Horváth- Sprok- Beleon trióra, akik sportágunk elsô EB aranyérmét nyerték szentesi sportolóként, késôbb Tari, Halápi, és Zentai követte ôket.

Ez az eredmény azt bizonyítja, hogy továbbra sem szakadt meg utánpótlásnevelésünk sikersorozata. Hármójuk közül Somogyi Balázs a legfiatalabb, tehetségét igazolja, hogy a szakvezetôk a jövôt tartották szem elôtt, amikor utaztatása mellett döntöttek. Hyc Tamás végigjárta a Kurca parti pólós iskolát és már tavaly bekerült a felnôttek közé Szabó Nándival együtt. Szabó Vásárhelyrôl érkezett, ahol már tizennégy évesen játszott a HVSE felnôttjeivel az OB I.-ben, sôt gólokat is szerzett. Aztán váltott, a szakmailag erôsebb Kontavillt választotta, és nem hiába. Hyc Tamással egy csapatban elôször országos serdülô bajnoki ezüst, majd a felnôttekkel Magyar Kupa bronz érmet nyertek. Majd jött a németországi európa bajnoki gyôzelem. Nevelô edzôiket felsorolni is sok: Ikládi, Pengô, Horváth, Kádár, dr Tóth, Csányi, Fülöp, és a vásárhelyiek: Szabó, Pánczél, Bugyi, és Lefler. A fiúk hálásak, lelkemre kötötték, feltétlenül írjam le: “köszönjük valamennyi edzônknek, szüleinknek, tanárainknak, akik sokat segítettek.” Tudják, a java még csak ezután következik, az idei cél: dobogóra kerülni az ifjúsági bajnokságban, és gyökeret verni a felnôttek között. Ha ezt el akarják érni, rengeteg munka vár rájuk.