Illemhelyekrõl illedelmesen

A hölgy egy kicsit szabódik. Úgy mondja, lesütött szemmel: a nyilvános köztéri illemhelyekrõl beszélne. Pontosabban azok hiányáról. Ugyanis Szentesen egy sem muködik jelenleg - jelenti ki határozottan.

Na már most a felvetéssel furcsa helyzet áll elõ. Arról vitázni, ami nincs, illetve van, de még sincs, ugyebár egy kicsit faramuci dolog. A hiányáról annál inkább beszélhetünk.

Na ná, hogy elkelnének a nyilvános vécék egy ekkora városban. Ahol azért sokan megfordulnak naponta. A más településrõl valók például. Ügyes-bajos dolgukat intézve - ha megszorulnak - csak a vendéglátó egységekben találnak illemhelyet. A képben megvan még az autóbusz-állomás, de hát ott is nagy a forgalom.

A felvetés nem egészen pontos - vitázna a bejelentõvel Varga Sándor, a városellátó intézmény vezetõje. Miért nem? Rendezvények idején elõfordul az, hogy kinyitják a Kossuth téren lévõ nyilvános vécét. A tömegnek. Máskor?... Azt mondja, próbálták már többször is valamilyen formában üzemeltetni, sajnos gazdaságtalanná vált. Meghirdették, nem volt rá vállalkozó. Az a vélemény járja vele kapcsolatban, hogy nem éri meg.

Jól tudják azonban, hogy a jelenlegi állapot nem vet valami jó fényt a városra. Sõt! Azt is mondhatnánk: szégyen a településre nézve. Ezért a következõ évtõl a tervek szerint üzemeltetni fogják a Kossuth téri "metró"-t.

(lovas)