Országos társastánc-bajnokság

Ismét táncolnak Szentesen. Az ország legjobb C osztályos táncosai jönnek el a városba. Ami azt jelenti, hogy április 8-án, szombaton délután 1 órától benépesül a Klauzál Gábor Általános Iskola tornaterme. Ott rendezi meg ugyanis a Bolero Táncsport Egyesület az országos C osztályos felnõtt társastánc-bajnokságot.

Kerek évfordulót ünnepelnek, immár 30. éve annak, hogy a társastánc patrónusa lett a város, véle együtt a muvelõdési központ. Azóta rendeznek versenyeket Szentesen. Annak idején két közéleti, a város kulturális életében sokat tevõ ember, Oltyán Lajos és Peczárszky Katalin vállalták a társastáncversenyek feletti bábáskodást, melynek eredményeként - igaz, pályázat útján - minden évben megkapja a település a jogot is hozzá.

- Tavaly és tavalyelõtt mi rendeztük az ifjúsági és felnõtt bajnokságot is, mostanra azonban nagyon sok volt a jelentkezõ, azért az idén csak a felnõtt verseny lebonyolítását pályáztuk meg. A táncsport szövetség is jobbnak látta, ha nem reggeltõl késõ éjszakáig tart a verseny - tájékoztat a fejleményekrõl Bajominé Varga Erzsébet tánctanár.

Országos bajnokságról van szó, amelyen a területi regionális versenyekrõl (Dunántúl, Budapest és Tiszántúl bajnoksága) az ország legjobb 36 párosa vesz részt, s küzd a C osztályos magyar bajnoki címért. A Bolero Táncsport Egyesületbõl a Baráth László-Vikor Orsolya és a Bagi Norbert-Novák Anikó páros jutott be az ország legjobb táncosai közé. l. j.