Beadvány a polgármesternek

Nem tetszik a szentesi embereknek az elképzelés, miszerint a Villogó utcai piacot áthelyeznék a nagybanira. Gyorsan felröppent a hír, még gyorsabban a vele kapcsolatos ellenszegülés. A legutóbbi, közmeghallgatást is magában foglaló önkormányzati ülésen Zemlényi István cipész kisiparos 170 kiskereskedõ nevében beadványt nyújtott át Szirbik Imre polgármesternek arról, hogy az úgynevezett iparcikkpiac maradjon továbbra is a helyén, a Villogó utcában.

A cipészmester elmondta: a 170 aláíróból 120 vidéken él, félõ, arra kényszerülnek, hogy máshol keressenek majd piacot maguknak. Zemlényi István azt is vállalta, hogy a témával kapcsolatosan megkérdezik a vásárlók véleményét is.

Kutas Mihályné nyugdíjas háztartásbeli már ez utóbbiak nevében szólt az önkormányzat tagjaihoz. Elmondta, hogy sok kispénzu ember él a városban, akik vékonyka pénztárcájuk miatt az úgynevezett KGST-piacon kénytelenek vásárolni. Rossz ötlet a nagybanira történõ kitelepítés, már amiatt is, hogy az idõsebb embereknek az messze van. Nem tudnak majd oda kijárni, hiába építik meg a kerékpárutat. A benti parkolásra is adott ötletet az asszony. Elmondta, hogy a tüzéptelep egy részén azt is meg tudná oldani az önkormányzat.

Szirbik Imre polgármester válaszában, mintegy megnyugtatásképpen kijelentette: piacügyben még nem döntött a képviselõ-testület. Tehát egyelõre marad a Villogó utcai piac.

l. j.