Hat a média

Öt év. Kerek szám. Olyan, amiben már benne van a tapasztalat, de még nincs benne a fásultság. Olyan, ami okosan fiatal. A Média 6 Rádió az elmúlt hét csütörtökjén, egészen pontosan december 9-én ünnepelte megalakulásának ötödik évfordulóját. A kezdetekhez képest szabályosan kivirultak, a városszélrôl, a volt Vízmű-telepi berekháti stúdióból beköltöztek a központba, bôvítették adásidejüket, és egyre ambíciózusabb fiatalokkal vették körbe magukat. Hat a hat – ez vitatHATatlan.

Nánási Attila stúdióvezetô köszöntötte az ünneplôket, ô két és fél éve részese a rádió történetének. Sokak kedvence, Katona Ildikó, a korábbi stúdióvezetô immár másutt, Finnországban él – mondta bevezetôjében. Remélte, hogy a hallgatók nem éreztek nagy törést a változás miatt. Igyekeztek a megszokott és bevált dolgokat megtartani, esetleg jobbá tenni. Lendületes, vidám rádióban gondolkodtak.

Losonczi György, a Média 6 Kft. szegedi tulajdonosa, ügyvezetô igazgató szintén utalt a korábbi stúdióvezetô, Katona Ildikó érdemeire, majd arról szólt: mindig nagy örömmel jön Szentesre. Amikor az elektronikus médium 1994-ben megalakult, arra törekedtek, hogy Szentesen szentesiek rádiózzanak. Beszélt a cég szegedi stúdiójának sikereirôl, s mint mondta: “Ha jól haladunk, elnyomjuk a Sláger Rádiót” – utalva ezzel a nagyobb és erôsebb szegedi sugárzási körzetre. Hozzáfűzte: örömteli, hogy sikerül megnyitni az átjárható rádiót Szeged és Szentes között. Ez a két várost hozza közelebb egymáshoz, de a kollégákat mindenképpen – utalt rá az ügyvezetô. Szegeden, a Rádió 88 működésébôl és sikerébôl úgy tapasztalták: “Nem a szöveget és a dumát várja a hallgató. Zene, zene, zene kell.” Ugyan a szegedi Média 6 konvencionálisabb rádió, a helyi azonban mindenképpen fiatalosabb – zárta gondolatait Losonczi György.

H. Á.