Fülöp, Kádár utódja

Köztudott, hogy a Kontavill-Szentesi VK csapatának edzõi posztján változás történt. A közelmúltban eldõlt, hogy a csapat irányítását Fülöp Tibor vette át. Õt nem kell bemutatni azoknak, akik e sportot szeretik, hiszen ismerik vízilabdás múltját.

- Számolt-e arra, hogy Kádár József távozása után Ön lesz az edzõ?

- Mikor visszakerültem, akkor már Józsi kért meg arra, hogy ezt az évet végigcsinálná és a következõ idényben õ már nem akar felnõtt edzõként dolgozni, vissza szeretne menni az utánpótlásba, mert egy kicsit elfáradt. A klubvezetés is támogatta ezt az elképzelést. Mivel kéznél voltam, úgy döntöttek, hogy velem tárgyalnak. Valamelyest számítottam erre én is.

- Nagyon jól ismeri a szentesi pólót. Minden új edzõnek van egy programja ha átvesz egy csapatot. Saját elgondolására próbálja formálni a srácokat. Ön is így tesz?

- Aki edzõsködik, az mindenképpen saját elképzeléseit szeretné viszont látni a vízben. Ezzel én is ugyanígy vagyok.

- Véleménye szerint mi az amint a csapaton változtatni kell ahhoz, hogy még jobb teljesítményt érjen el, mint az ez évi eredmény volt?

- Attól is függ, hogy a klub hány és milyen játékosokkal tud megegyezni. Mindenképpen egy dinamikusabb, robbanékonyabb játékot kell játszani, s talán kombinatívabbat is. Ezen leszünk az elkövetkezõ hónapokban hogy a taktikai, technikai dolgokon javítsunk. Többféle taktikai variációt felvegyünk.

- Játékosként és edzõként is sikereket ért el. A szentesi klub vezetése milyen célt határozott meg amit Önnek teljesíteni kell?

- Az elmúlt bajnokságban szerepelt csapatot ha megtudjuk tartani és egy-két erõsítést tudunk hozni a csapathoz, akkor mindenképpen elõre kell lépnünk az ötödik-hatodik hely valamelyikére. Sajnálatos módon ha nem sikerül a csapatot együtt tartani akkor ezt a célkitûzést át kell értékelni.

- Mint volt szegedi sikeredzõ óriási teher nehezedik Önre. El tudja-e majd viselni?

- Szegeden is nagy teher nehezedett rám. Életemben elõször voltam egyedül edzõ, addig csak segédedzõként foglalkoztam, vagy utánpótlással, ahol nem annyira lényeges az eredmény. Nem hinném, hogy túl nagy problémáim lennének. Még egyszer mondom meg kell tartani a jelenlegi értékeinket és akkor lehet esélyünk az elõrelépésre.

- Hány éves szerzõdést kötött Önnel a klub?

- Két évre szól a megbízatásom.

Dunás V. Zoltán