2001. október 23.

Városi ünnepség Szentesen

 

10,00 óra

 

 

Ünnepélyes zászlófelvonás a Kossuth téren Szentes Város Fúvószenekara közreműködésével

 

 

 

A Kopjafánál megemlékezés volt az '56-os áldozatokra.

 

 

10,30 óra

Ünnepi testületi ülés

 

 

Szentes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyar Józsefnek, a HUNGERIT RT. vezérigazgatójának adományozta SZENTES VÁROS DÍSZPOLGÁRA címet, Szentes város iparának fejlesztéséért, munkahelyteremtésért, valamint a város sport-, egészségügyi és kulturális életében betöltött kiemelkedő támogató tevékenységéért.

 

 

Szentes Város, Önkormányzatának Képviselő-testülete SZENTES "VÁROSÉRT" Emlékérmet adományozta az alábbi szervezetnek, illetve személyeknek:

 

 

 KONTAVILL Részvénytársaság kollektívájának szakmai eredményeiért, a szentesi vízilabdasport és a városi szintű rendezvények támogatásáért, valamint a civil- és karitatív szervezetek, a sport- és kulturális egyesületek segítéséért. A kitüntetést átvette Horváth István vezérigazgató úr

 

 

Pitti Katalin operaénekesnek, kimagasló művészi munkájáért, a hazai és nemzetközi zenei életben a város hírnevének öregbítéséért, karitatív tevékenységéért.

 

 

Makra Zoltán szakmérnöknek és Bodrits István könyvtárosnak együttesen, a város könyvkiadásában, helytörténetének megismertetésében nyújtott tevékenységükért és mecénási munkájuk elismeréseként

 (Bodrits István nem fogadta el a kitüntetést, véleménye szerint eddigi életműve önálló elismerést érdemelne).

 

 

Dr. Molnár Gyula igazgató főorvosnak, magas színvonalú gyógyító munkájáért, a vöröskeresztes mozgalomban kifejtett karitatív, közéleti, szociális és kulturális tevékenységéért.

 

 

Németh Anikó és László Csaba táncospárnak, az elmúlt évek világversenyein a magyar táncsport legjobb eredményeinek eléréséért, Szentes városának népszerűsítéséért (Edző: Szatmári Nagy Szilvia)

 

 

Rózsa Gábor mérnök-muzeológusnak, kutató- és gyűjtőmunkájáért, valamint Szentes város múltjának és jelenének gondozásáért.