Tisztelt Vidovics Ferenc!

Először is mindem tiszteletem az Öné. Tetszik a honlap és örülök, hogy friss hírekkel látja el azokat az olvasókat, akik szívük csücskének érzik ezt a kedves kis várost. Így tovább. Ez a "lap" semmiben nem szenved hiányt, mégis egy kéréssel fordulok Önhöz. Mivel sportszerető ember vagyok, ezért figyelemmel kísérem kis városunk reménységeit. Közülük kiemlném Némethy Laci egyik hétvégi teljesítményét. Fantasztikus gólt lőtt a Haladás színeiben, a Videoton együttese ellen. A kérésem annyi volna, hogy ezt közölje le valamilyen formában. 

A gólt megörökítő rövid video ULR címe: http://www.fociforum.hu/movie/2001/26/26_0001.wmv

 Remélem "felteszi" honlapjára.

További értékes munkájához siker, kitartást és jó egészséget kívánok.

Köszönettel: Lázár Zsolt

 2002. 03. 27.

 A videó megtekinthető a

 

 szerverről is! (658 KByte) 

Kattints a SzentesInfo logóra!

 

Szia Feri!

Egy érdekes dologra szeretném felhívni a figyelmedet, lehet, hogy érdemes lenne vele foglalkozni. Majd eldöntöd.

Hétvégén kis városunkban lomtalanítási akció volt. Bizonyos utca kereszteződésekbe konténereket helyeztek ki, és ide lehet a szemetet, limet-lomot kirakni. Ez még rendben is lenne, de! Miért kell a konténer mellé rakni a dolgokat, ha már nem fér bele. Valamint amikor már nincs ott a konténer miért kell még mindig oda vinni lomot. Érdemes lenne néhány fótót készíteni a Rákóczi F. utcai óvoda sarkáról. Lehet, hogy már nincs ott szemét, mert akik a konténereket kirakják szépen elszállítják (pedig úgy gondolom nekik csak az lenne a feladatuk, hogy a konténereket vigyék-hozzák). A másik, hogy a konténerbe helyezet lomot egyesek átkurkásszák, és sokszor bizony a belerakott dolgok nagy része kikerül onnan. Miért? Nem a lomtalanítás ellen vagyok, az jó és hasznos, hanem az ellen, hogy miért kell trágyadombot csinálni egy-egy lomtalanítás idején. Miért nem vigyázunk jobban környezetünkre. Így is sok mindennel terheljük, miért nem lehet intelligensen csinálni a dolgot? Vagy Lehet, hogy csak én vagyok ennyire igényes (esetleg naiv), és sokat várok el a környezetemtől?

Csak ennyit szerettem volna mondani. Sajnos nem volt nálam fényképezőgép, de ha van időd szerintem érdemes foglalkozni a dologgal, és készíteni néhány képet. Rád bízom.

Szia Tornyi M. Zoli

2002. 03. 25.

 

 

Kedves Vidovics Ferenc,

azt hiszem, az Internetes Újságuk miatt nem kell szégyenkezniük, profi munka.

Lenne egy kérésem/kérdésem. Hol juthatnék hozzá a szentesiek e-mail címeihez, pontosabban Pongó Gyula (6600 Szentes, Honvéd utca , (63) 312 501,) (név)rokonommal szeretném felvenni a kapcsolatot.

Üdvözlettel

Dr. Pongó István

Nyitra, Szlovákia

2002. 03. 20.

 

 

Kedves Feri!

Örömmel tettem eleget sajtófotó kiállításra küldött meghívásodnak. A "Szentesi Mozaikból" és az újságokból megismert képeid alapján nagyjából körvonalazódott bennem, hogy mire számíthatok. Megvallom őszintén, ennek ellenére mégis meglepődtem a látottakon. A képek technikai kivitele, azok megkomponálása túlmutatnak a szokásos sajtófotó tudósító jellegén. Az ott látott képek önálló életre kelnek, gondolatokat ébresztenek, sőt azokat a gondolatokat is megfogalmazzák helyettünk, amelyeket csak a művész szeme vesz észre. Úgy érzem, egy új pályán tetted meg első, de nagyon sikeres lépéseidet.

Külön kiemelném a környezet és a kiállított képek összhangját. A gondosan elrendezett képek, egy ősi szentesi pincében, ragyogó hangsúlyt adtak a város mai életképeinek.

Engedd meg, hogy őszinte szívvel gratuláljak ehhez, a tanult szakmádtól kissé távol eső tevékenységedhez!

Mint volt "pollákos" diák, iskoládban is mindig igyekezted a maximumot nyújtani. Akkori tevékenységedet talán szakmailag korrektebb módon tudom megítélni, de úgy érzem, jelenlegi munkádat legalább olyan elhivatottsággal és tehetséggel végzed.

További szép sikereket kíván volt elektronika tanárod:

Nagy Gyula

2002. 03. 18.

 

 

Kedves Feri

Amióta megjelent a Szentesi Mozaik, azóta rendszeres olvasója vagyok a messzi Los Angeles-bol. Nagyon értékes hírmagazinnak tartom, szeretem látni a képeket, olvasni a riportokat. Részben azért írok, mert olvastam a levelek között azt az emailt, amely szerint a honlap giccses, nem profi stb., amely megjegyzéseket nem tartottam építo jellegu kritikának. Itt ez a honlap amit a világban szétszóródott szentesiek naponta olvasnak amióta létrejött, valójában nincs hasonló, és kielégíti azok igényeit, akik távolra kerültek Szentestol. Véleményem szerint ez a lényeg. Lehet, hogy nagyon remek honlapokat tud az illeto késziteni és szerkezteni, de nem teszi. Helyette azt kritizálja, aki önzetlenül létrehozott egy fontos médiát. Szerintem a külalakot mindig lehet csícsázni, számomra inkáb az fontosabb, hogy mégtöbb képet, mégtöbb riportot láthassak. Én hálás vagyok érte.

Itt mellékelek egy fényképet LA-rol, ha úgygondolod tedd fel a lapra.

Egyébként Los Angelest lehetne második Szentesnek nevezni, annyian voltunk, vagyunk itt.

Üdvözlettel Póli Pál

2002. 02. 18.

 

 

 

 

Szia Feri!

Rendszeresen olvassuk a Szentesi Mozaikot, nagyon jó értesülni az otthoni hírekröl, és látni hogyan fejlödik kicsiny varosunk, jó viszont látni az ismerós arcokat, helyeket. Remélem, hogy ezen fantasztikus oldalon még nagyon hosszú ideig nyomon követhetjük az otthoni eseményeket. Munkádhoz rengeteg kitartast, türelmet és sikert kivánunk!

(now speaks husband of hungarian wife Ildikó: It was nice articel about Linux and hackers. I think that you prefer more Linux than Microsoft. I´m i right? This system war will be worst than the fight between Shumi and Häkkinen, everyone knows how it will end. I hope that Finns will role again. I´m not patriotic, but I think that the code should be open as you now.)

KEEP GOING ON :-))

Üdv.: Katona-Hiekkanen Ildikó es Vesa 

Ui.: A lanyom nagyon boldog volt amikor meglatta, hogy nem csak itt a finnországi iskolájában van télen korcsolyapálya, hanem az otthoniban is. Garai Imrét külön üdvözöljük!

2002. 02. 15.

 

Kedves Ferenc!

Bar mar idejetmult az esemeny, de ott votam a szentsei pontvesztesnel az OSC ellen. Negy kepet kuldok, hatha fel tudod hasznalni utolagos illusztraciokent...

 

Udvozol: Vass Laci

2002. 02. 08.

 

 

 

A napokban láttam a képet a kórházépitésröl és hogy panaszkodnak a forgalomra. Küldök 2 képet. Tölünk kb. 200 méterre épitették ezt az épuletkomplexust, de öszintén szólva, nem láttuk, nem vettük észre hogy honnan jön az anyag. Mintha minden csak ugy a földböl nött volna ki. Na ezt nem dicsekvésképpen mondom, nem is az én érdemem. Kivánok további jó munkát, majd még jelentkezem. Dénes Sándor Halmstad Svédország

2002. 02. 07.

 

 

 

 

Szia!

Nagy örömömre szolgált hogy szülövárosomról ilyen igényes honlapot találtam. Csak gratulálni tudok hozzá, hiszen nagy városoknak nincs ilyan lapjuk. Örömmel nézegetem a fényképeket és odaképzelem magam az Erzsébet-téri iskolába, ahol az elsö betüket tanultam, pedig az nem éppen tegnap volt. Most volna 2 kérésem is. Ha jól tudom a fött perec szentesi specialitás, amit elöbb megföznek és azután sütik meg. Gyerekkoromban nagyon szerettem. Sajnos nem tudom a receptjét és itt idegenben pláne ismeretlen. Hátha valaki tudna segiteni. És a másik: Feleségem tegnap délután nézi a magyar müsort, egyszer szalad nagy lelkendezve: képzeld, a szentesi fánkot mutatták ami rummal készült. Sajnos a nagy izgalomban elfelejtette megjegyezni a receptet. Tud valaki segiteni?

Kivánok további jó munkát és sok sikert!

Dénes Sándor Halmstad Svédország

2002. 01. 31.

 

Kedves Ferenc!

Nagyon boldog vagyok, hogy rátalaltam Szentes honlapjara, így nyomon tudom követni a változásokat ilyen messziről is (Spanyolország). A MOZAIK-ja egyszerűen fantasztikus, igazan tetszik. Úgy érzem mindenre kiterjedő informaciót nyújt. Hamarabb tudom meg az újdonságokat Szentesről, mint az ott élő családom, ezen kívül majd kibújok a bőrömből, mikor ismerősöket fedezek fel a fotókon. Sajnos mar több mint 4 éve nem jártam otthon, ezért is nagyszerűnek tartom, hogy az Internet révén hazakukkanthatok időnkent. Engem személy szerint meg érdekelne az időjárás is, és persze sok-sok kép a városról.

Üdvözlettel: Ildikó. Spanyolország, Fuengirola-Malaga.

2002. 01. 23.

 

Szia Feri!

Nagy meglepetessel olvastam E-mailedet es mivel szentesi szuletesu vagyok ezert az elso dolgom volt megtekinteni a Szentesinfot.Be kell valljam, hogy mar megneztem mas oldalakat is, de ez hatarozottan magasabb szinvonalu es erdekesebb volt-nem beszelve a hirek frissessegerol. Jelen pillanatban az Egyesult Amerikai Allamokban elem eletem,New Jerseyben.Bar alig egy eve hagytam el azt a varost, amit egeszen addig is a magamenak tekintettem-a rengeteg emleknek koszonhetoen-most bizony jo -es rossz is-volt nezni a kepeket amelyeket ezen a weboldalon talaltam.JO volt, mert ujra lathattam az iskolamat,ismeros arcok koszontek vissza es mostantol kovethetem mindazokat a fejlodeseket,amik vegbemennek szulovarosomban(meglepetessel toltott el, amikor meglattam az uj teniszstadion epuleset, a furdoben a kinti oltozok lebontasat-pedig igyekszem figyelemmel kovetni az otthon tortenteket). Ami rossz volt, az az erzes, amit akkor ereztem, amikor mindezeket a kepeket meglattam, mert bar eddig is hianyoztak a baratok, most ra kellett dobbennem,hogy bizony, nagyon messzire kerultem onnan,ahol szinte fel eletemet leeltem.

Nagyon koszonom, hogy a Szentesinfot olvasva szemtanuja lehetek majd a varos tovabbi fejlodesenek.Igyekszem minnel surubben meglatogatni ezt az oldalt es ujabb hireket megtudni errol a csodalatos kisvarosrol.

Udvozlettel,

Krausz Timea Short Hills,New Jersey,USA

2002. 01. 18.

 

 

Szentes a föld egyik legjobb városa. 95 ország bejárására és több ezer kígyó befogására indított el. Örök hálám és szeretetem a szentesi nagymámnak.

Zoltan Takács, Ph.D.

Department of Pharmacology Yale University School of Medicine

2001. 11. 29.

 

Kedves Feri !

Nagy örömmel nézegettük a Mozaikot és benne "magunkat". Örömmel értesítelek, hogy túljutottunk az első "fordulón": sikerült SÁRGA PÓLÓT FESTENI!! Nem is gondoltuk, hogy télvíz idején 25 db egyforma sárga trikó "előállítása" próbára teszi az összes kreativitásunkat. Most azon ötölünk, hogy mi szép hazaival lephetnénk meg Gáspár Sándort - jó ötleteket is szívesen vennénk, csak a lepetés maradjon. De amiért írok: hétfőn negyed 10 és fél 10 között INDULUNK az Apponyi Óvoda elől - előre a győzelemért. Szívesen integetnénk a buszajtóból a drukkoló szentesieknek a Mozaikban - ha ráérsz. U-I: minden nap olvassuk az újságot és nagyon szeretük

Garai Kata és a "Sárgák"

2001. 12. 06.

 

Szia Feri!

Nem régen szereztem tudomást a "szentesi mozaik" létezéséről. Ma volt először időm arra, hogy átböngésszem az eddig történt és megörökített eseményeket. Mondhatom nagyon tetszett! Örülök, hogy van egy hiteles történetírója Szentes városának. Gratulálok az eddigi munkádhoz! Mint egykori "Pollákosra" nagyon büszke vagyok rád és remélem, még sokáig folytatod ezt az internetes újságírást!

Üdvözlettel:

Bojtos József Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola igazgatóhelyettes

2001. 11. 28.

 

Tisztelt Vidovics Úr!

Tetszett Szentes honlapja! Főként a látkép. Van egy kedves ismerősöm Szentesen, ezért látogattam meg a lapot. Minden érdekes és értékes információt megtaláltam, amire kíváncsi voltam, én, a törzsgyökeres dunántúli. Gratulálok!

Üdvözlettel: Bors Gabriella

2001. 11. 17.

  

2001. 11. 19.

Feri!

Gratulálok a lap frissességéhez, a lényeglátáshoz, a rövid fogalmazásokhoz és az általad készített fotók igen magas színvonalához! Minden kép igényesen komponált és hangulatos. A technikád tökéletes! A humoros kritikai megjegyzéseid fontosak, és oldottá teszik a lapot.

A további munkádhoz kívánok sok kitartást és jó egészséget

Pista bátyád

 

2001. 10. 16.

Tisztelt Szerkesztő Úr!

Remek a honlapjuk! Nagyon eleven és színes! Gratulálok!

Ha megengedi egy apró pontosítást javasolnék a Mozaikban a Színház rovatban betöltött Budai Bábszínház szövegben. Ugyanis a Budai Bábszínház művészei színészek (!) nem csupán előadóművészek.

Megértését köszönöm.

Üdvözlettel: Cs. Szabó Dóra (a Budai Bábszínház egyik hátterese)

 

 

2001. 10. 16.

Köszönjük ,hogy kilátogatott a fakunyhónkba! Lehetne-e arról szó, hogy még egyszer lefotózza a BÁZIST mikor kész lesz? Ha lehetséges írjon vissza! Aláírás: Zoltán Péter Szabó Dániel Mészáros Péter (a Bázis építői)

 

 

2001. 08. 31.

Egy "régi" történet.
A feleségem, Gujdár Kati, kinyitotta a favoritokat s a Hungary folderben rákattintott a Szentes honlapjára. Mit akarsz? -kérdeztem, hiszen "csak" mostanában, három vagy négy hónapja néztük meg utoljára! Hát van azaz új izé...a Mozaik! Nem láttad még? Megmondtam őszintén, hogy nem. Teljesen feleslegesnek tartottam tavalyi híreket olvasni. Az volt a taktikám, hogy ha féléve belenézek, az bőven elég, hiszen úgysem történik semmi, legalábbis a Szentesi Életnek nevezett nyomtatvány semmiféle életjelet nem  mutatott. Mintha Szentes felett megállt volna az idő. Beleolvasva meg rosszabb lett a helyzet. A cikkek döntő többségét mintha a hetvenes években írták volna! Kató büszke volt a "leletre". Általában én több új, izgalmas helyet szoktam felfedezni a word wide web-en, nem véletlen, napi 4-6 órát böngészek. Szóval csatlakoztam Nejem őnagyságához és ketten együtt néztük át a Mozaikot. Valahogy gyenge lettem, elérzékenyültem, újra éreztem a békés kisvárosi életet, ahol zajlik is az élet. Feljöttek régi emlékek, utcaképek, nagy lábtenisz csaták, régi Május elsejék, a vasárnap délutánonként kiürülő, abszolút csendes kisváros, ahol csak a Kurca parthoz közelítvén hallunk erősödő morajt, szurkolók kifakadásait, ünneplését. 

Mozaik, Szentesi Mozaik, ízlelgettem a szót, és szerelmese lettem a Mozaiknak. Szemen sarkából láttam Kató szemüvege eléggé párás lett! -nem tagadom: az enyém is! Köszönjük, Ferenc, a Te önzetlen munkád hihetetlen, leírhatatlan élményt ad szamunkra.
Ahhoz, hogy valaki ezt megértse évtizedet kell a várostól messze tölteni!  A 2001.05.21-i levelünkben, Katalin& László aláírással már megírtuk, hogy a Mozaikot nagy ötletnek, vállalkozásnak tekinjük, ami rengeteget tud adni a hozzánk hasonlóknak, de még az átlagos internetes böngeszőnek is. Idegenforgalmi szempontból is óriási ez a húzás, hiszen MÉLTÓKÉPPEN TESZI SZENTEST AZ INTERNETESEK VILÁGHÁLÓJÁRA, végre Szentes ott is a térképre került!!! Csak így tovább, Feri

Gondolom és remélem, a város vezetése belátja ezt és minden támogatást megad munkádhoz. És most az itt "böngésző" idegenbe szakadt szentesiekhez szólok: eléggé sokba kerülhet ez Ferinek. Gondolkodjunk el rajta ki mit tudna felajánlani a Mozaiknak, hogy Feri továbbra is csinálhassa amit szeret: tudosításokat a szeretett városáról. 

Üdvözlettel, további sok sikert kívánva:

Bajomi-Nagy Laszlo & Gujdar Katalin

08/31/01 U.S.A

 

2001. 08. 11.

Helló! Gratulálok a Mozaikhoz, kellett már valami friss a Net-en Szentesről, ha már a város honlapját évek óta képtelenek frissíteni az illetékesek! Hátha ők is olvassák ezt az e-mailt!

Sok sikert!

Tar János & Putnoki-Nagy Ágnes

 

 

2001. 08. 11.

Szerbusz Feri! Nagyon nagy orommel olvasom a Mozaik oldalait! Nemis tudod elkepzelni, mekkora oromet szereztel nekem ezzel az ujsaggal. Mar eleg regen ugy 14 ev kulfoldon elek, es mindig kerestem az othoni hireket. Az utobbi egy evben mentem kereszbe kasul a kukonbozo ,othoni Web oldalakon es sehol nemtalaltam azt a meleg baratsagos hangulatot mint a te oldaladon. Termeszetessen enis Szentesen eltem , ugy 18 evet: de micsoda 18 ev volt! Vissza gondolva a csodalatos setakra a Kurca partjan, csodalatos romantikus estek a Ligetben. Az idot vissza tekerve, bele gondolok a "Sporiban " es a Panoban levo Dundi Discokra,hat mitmondjak: igencsak konnyek szoknek a szemem sarkaba! Nagyon sokat segitettel nekem abban, hogy amit abban az idoben nem ertekeltem elegge, azt most egy csodalatos vilagkent lassak! Azt hiszem, mindenkinek aki nem erzi;mennyire fontos szeretni es ertekelni azt ahol szuletett ill; elt. El kell szakadni egy idore "kulhonba" es rajovunk, lehet a vilagon barmilyen gazdagsag, feny es ponpa, nemer annyit mint az igazi " Othon"! En rajottem! Igaz en mindig is hazavagytam es itt "kulhonban" is mindig buszke voltam , es vagyok arra ahonnan eljottem, de most meg buszkebben gondolok a szeretett varosomra Szentesre! Innen a tavolbol kerek meg minden jolelku Szentesit:Kerlek benneteket Szeressetek ezt a varost es Vedjetek ,mert Higgyetek el megerdemli! Koszonom neked,hogy irhattam erre az oldalra!

Szerbusz Feri es Sziasztok Szentesiek!

Soos Zoltan Allentawn,U.S.A