Országos harmadik lett a szentesi csapat a Vöröskereszt elsősegély versenyén

 

Miskolc volt szombaton az ország legbiztonságosabb városa. Hőlégballonos baleset Miskolc felett, tűzriadó miatti tömeges menekülés következtében kialakult baleset - ilyen és ehhez hasonló élethű baleseti szituációkban kellett helyt állniuk a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntőjén résztvevő versenyzőknek. Arany minősítést 1, ezüst minősítést 4, míg bronz minősítést 6 csapat kapott, illetve 8 csapat nyert minősített helyezést.

 

Miskolcon rendezte meg Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntőjét a Magyar Vöröskereszt. Az elsősegélynyújtás világnapján közel háromszáz fiatal mérte össze elsősegélynyújtó ismereteit elméletben és gyakorlatban. Az országos döntőbe jutott csapatok (21 gyermek, 21 ifjúsági és 16 felnőtt csapat) egy 21 állomásos körpályán adtak számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó-ismereteikről.

Minden évben szeptember második hétvégéjén van az elsősegélynyújtás világnapja, mely idén szeptember 8-a volt. Múlt szombaton Miskolc több pontján élethű baleseti szituációkba cseppenhettek nemcsak a versenyzők, de a járókelők is, a Magyar Vöröskereszt ezzel is szerette volna felhívni a hazai lakosság figyelmét az elsősegélynyújtás fontosságára.

 

Bronz minősítéstben részesült 6 csapat melyek között ott voltak a Vértestvérek csapata Csongrád megyéből! Gratulálunk a fiataloknak és felkészítőjüknek Négyesi Juditnak!

 

A csapat tagjai: Komár Noémi, Táborosi Réka, Magyar Dominika, Jenei Normann és Szabó László Miklós (volt Kiss Bálint Református Ált . Iskolások -jelenleg középsiskolások)- felkészítő tanár: Négyesi Judit

 

Szentes, 2018. 09. 10.

 

.