2018. AUGUSZTUS

 

 

Ideiglenesen holnap megnyílik az új kettős körforgalom!

 

Még nincs teljesen kész az új belvárosi kettős körforgalom, de holnap 2018. augusztus 30-án a reggeli órákban megindulhat a forgalom rajta. Mindenki óvatosan közlekedjen a megújult kereszteződésben, melyet 2018. július 16-án kezdtek el átépíteni. A tervezett három hónapnál lényegesen rövidebb idő alatt (34 munkanap) elkészültek vele a Városellátó munkatársai.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 29.


 

Felsőoktatási ösztöndíj pályázat szentesieknek

 

Pályázati kiírás

Szentes Város Önkormányzata felsőoktatási önkormányzati támogatásra pályázatot hirdet első diplomát szerző nappali tagozatos egyetemi, főiskolai hallgatók részére.

 

A pályázat beérkezési határideje: 2018. szeptember 30. (amely határidő jogvesztő)

 

A pályázat elbírálása kizárólag a pályázó szociális rászorultsága alapján történik.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 28.


 

Zene-Világ-Zene 2018/2019-es évada

 

Rendkívül izgalmas új évaddal jelentkezik a 10 éves Hangversenyközpont és a “Zene-Világ-Zene” koncertsorozat! Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt tíz évben példát mutattunk Szentes közművelődési életének szervezésében!…az új évadban sem tesszük ezt másképp…! olvasható a Hangversenyközpont közösségi oldalán.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 27.


 

MARADJ!!!

 

2017 decemberében elindult a Hídfő Közhasznú Egyesület MARADJ címet viselő projektje (EFOP – 1.4.4 - 17 - 2017 – 00058), mely a Széchenyi 2020 - Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretein belül valósul meg.

 

Az elmúlt hónapokban számos egyéni és csoportos foglalkozáson vett részt a program 20 fő mentoráltja.

 

A nyarat egy fantasztikus táborral zártuk, ahol megalkották a lányok képzeletbeli cigány hősüket, rengeteget játszottunk, terveztünk, rajzoltunk, ragasztottunk, varrtunk.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 27.


 

KERET

 

A Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ és a Szentesi Fotókör tisztelettel és szeretettel meghívja Önt, családját és barátait a Magyar Fotográfia Napja tiszteletére a

 

„KERET”

című fotókiállítás megnyitójára

 

a 2018. augusztus 31-én, pénteken 18 órakor a Mindszenti Kulturális Központ kiállítótermébe

 

A kiállítást megnyitja: Nagy István fotóművész

 

A kiállítás megtekinthető 2018. szeptember 16-ig, az intézmény nyitvatartási idejében.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 27.


 

Hatvan éve mondták ki a boldogító IGEN-t!

Iduka néni és Bálint bácsi gyémántlakodalma

 

Balogh Bálintot és Balogh Bálintné Sinkó Ida 1958. augusztus 23.-án fogadtak örök hűséget egymásnak és most ünneplik gyémánt lakodalmukat. A házasságkötés óta 60 év telt el szeretetben békességben és most újra összejöttek szeretteikkel, kedves ismerőseikkel, hogy együtt emlékezzenek és ünnepeljenek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 25.


 

Igazi park lesz a Millenium parkból

 

2018. augusztus elején elkezdődött a Somogyi Béla utca elején annak az eddig kihasználatlan (Millenium Park) terület hasznosítása, melyet hosszú ideje próbált a város értékesíteni. Bár érdeklődő akadt, de eddig senki sem látott benne fantáziát. A képviselő testület úgy döntött, hogy egy TOP-os pályázatnak köszönhetően parkosítani kívánja azt, hogy ne csak évente kétszer egy kaszáló traktor használja ezt a területet, hanem a környező lakások lakói is igénybe vehessék a zöld területet.

Az építkezés első hírei után elkezdték kritizálni az interneten a tervet, és gyorsan kiderült, hogy senki sem tudja, hogy mi is fog pontosan megvalósulni.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 23.


 

Nyárzáró dödölle fesztivál a strandon

 

2018. szeptember 2-án nyárzáró Nagyrécsei Dödölle Fesztivált rendeznek a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. További részletek, kedvezmények a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 22.


 

Augusztus 20. - Szentes

 

Sokan látogattak ki az Ifjúsági Parkba Szentesen, ahol az augusztus 20-ai ünnepséget és programokat rendezték. A magyar nótától az operettig a pop-on keresztül musical-ig számos zenei műfaj hallható volt.

Nézzük a rendezvény képes összefoglalóját!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 20.


 

Közszolgálati dolgozók elismerése

Átadták a DR. CSERGŐ KÁROLY EMLÉKÉÉRT DÍJ-at

 

Az államalapító Szent István és egyben az új kenyér ünnepe alkalmából adják át hagyományosan Szentesen a Közszolgálati érmeket. A bronz plakettel az önkormányzati intézményekben kiemelkedő közszolgálati munkát végző dolgozók teljesítményét ismeri el a város, a munkahelyi vezetők ajánlása alapján.

2018. augusztus 17-én délelőtt a Városháza konferenciatermében délelőtt rendezett ünnepségen 22 dolgozó kapta meg az elismerést.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 17.


 

Retro Véradás

 

A Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete és a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya idén is megszervezte a már hagyományos RETRO véradását.

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztályán 2018. augusztus 16-án 13 és 17 óra között retro hangulatban várták a véradókat. A szervezők virslivel, sörrel kedveskedtek a véradóknak.

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 16.


 

Augusztusban Csongrád,
szeptemberben Szentes...

 

2018. augusztus 16-án sajtótájékoztató keretében népszerűsítette a következő két hónap nagyrendezvényeit Szentes és Csongrád. Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy kár lenne ilyen közel egymással konkurálni, inkább közösen népszerűsíti a két város programjaikat. Bedő Tamás elmondta, hogy bár több projektre Szentes és Csongrád példa értékűen fog össze, ez a lehetőség egy újabb igazolása mindennek. Mészáros Zoltán a Hunor Coop Zrt. vezérigazgatója és a Szentesi Lecsófesztiválnak főszervezője, örömét fejezte ki, hogy ebbe az összefogásba belekerült a lecsófesztivál, mely a cég családi napjából nőtte ki magát Magyarország 10 legnagyobb gasztronómiai eseményévé.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 16.


 

Lengyel fotók Szentesen

 

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör meghívja Önt és kedves barátait a Művelődési és Ifjúsági Házba (Tóth József u. 10-14.) a

 

Łódzi Fotóművészek Társasága

(LTF  Łódzkie Towarzystwo Fotograficzne) (Lengyelország)

 

„ÖNARCKÉP NÉGYZETBEN”

című fotókiállítás megnyitó ünnepségére

 

Köszöntőt mond 2018. augusztus 16-án (csütörtökön) 17:00 órakor

----------------------------------------

 

A Szentesi Fotókör tisztelettel meghívja Önöket 2018. augusztus 16-án, csütörtökön 18.00 órára

 

Robert Tarczyński łódzi fotográfus (Lengyelország)

 

PORTRÉ című fotókiállítására

Szentesen a Galéria Kávéház és étterembe (Petőfi u.7.)

A kiállítást megnyitja: Zbigniew Głuszczak fotóművész, egyetemi tanár

 

A kiállítás megtekinthető október 1-ig a kávéház nyitvatartási idejében.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 16.


 

Ünnep családbarát programokkal

 

 

A Koszta József Múzeumba idén augusztus 20-án családbarát programokkal csábítják az érdeklődőket. A nap folyamán megcélozzák a kicsiket és nagyobbakat is, a történelem iránt érdeklődőket és a gasztronómia terén pedig mindenkit. Nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án 10 órától egészen 16 óráig lesz nyitva a szentesi múzeum megyeházi épülete, ahol jövő hétfőn nem kell belépőt váltani.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 16.


 

Gasztro Piac

 

 

A Gasztro Piac mindig kereste azokat a lehetőségeket, hogy egyszerre legyen otthonos, szerethető, naprakész, színvonalas és valami újat felmutató. Ugyanilyen fontos volt, hogy termelőinket minél közelebb hozzuk a vásárlókhoz. Bizonyára sokaknak ismerős Virágos Kis Csaba neve, aki a minőségi élelmiszer előállítás elkötelezett híve. Több mint egy éve jelen van a Gasztro Piacon, most a közelgő ünnephez kapcsolódva a Piac ideje alatt igazi kovászos kenyeret süt kemencében, amit meg is lehet vásárolni.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 16.


 

Művirágokat lopta a szentesi temetőből

Aki a virágot szereti... még lehet rossz ember

 

 

A Szentesi Rendőrkapitányságon lopás miatt indult eljárás egy csongrádi férfival szemben, aki több sírhelyről tulajdonított el művirágot a város egyik temetőjében.

A 34 éves férfi 2018 júliusának utolsó napjaiban, összesen csaknem 300 szál művirágot vitt el a temetőből. Egy alkalommal a gyanúsítottat megzavarták, ezért távozott a helyszínről. A bejelentést követően a helyi körzeti megbízott rövid időn belül azonosította, majd előállította a feltételezett elkövetőt, akinek otthonában a nyomozók lefoglalták a művirágok jelentős részét.

Ellene lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 13.


 

A szénnel-fával fűtők egyszeri rezsicsökkentése

 

 

A Kormány az 1364/2018. (VII.27.) Korm. határozatában rendelkezett a szénnel-fával fűtők egyszeri rezsicsökkentéséről.

 

Ennek értelmében lakásonként egy darab igénybejelentés nyújtható  be a fenti támogatásra. A nyilatkozaton rögzíteni kell az igényelt fűtőanyag fajtáját (tűzifa, szén, propán-bután palackos gáz, propán-bután tartályos gáz, fűtőolaj, pellet/brikett), amely később nem módosítható. Egy lakásban élők csak egy igénybejelentőt adhatnak be.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 13.


 

SZENTES város lakossági kérdőív

  

 

Tisztelt Hölgyem/Uram! Szentes város lakosságának településhez való kötődését és életminőségi jellemzőit mérjük fel kutatásunkkal, mely adatokat más hazai kisvárosok (Gyöngyös, Kőszeg) eredményeivel hasonlítunk össze. Ezúton szeretnénk kérni segítségét, hogy a kérdőív teljes kitöltésével (amely név nélküli) járuljon hozzá a felmérés sikeréhez.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 13.


 

Negyvenes Serdülők

 

 

A XV. Diapolo Kupát rendezték meg a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodában, melyre 40+1 csapat érkezett. 11 magyar csapat mellett 29 külföldi és egy túlkoros ugrott a medencébe.a már itt tartunk a túlkorosságnál, az 1978-as születésű 100 százalékos teljesítménnyel bajnokságot nyerő serdülőcsapat (Negyvenes Serdülők) mérkőzött meg a Szentesi VK jelenlegi serdülő csapatával.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 12.


 

Diapolo Kupa

 

 

A XV. Diapolo Kupát rendezték meg a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodában, ahol három nap alatt (augusztus 3-5.) 101 mérkőzést játszottak. Négy korosztályban mérhették össze felkészültségüket az Olimpiai Reménységek Vízilabda Tornáján.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 12.


 

 

Az alábbi szelektív hulladékgyűjtő szigetek megszűnnek!

 

 

Az alábbi szelektív hulladékgyűjtő szigetek 2018. augusztus 16. napjától több ütemben megszüntetésre kerülnek Szentesen:

-          Árpád u. – Farkas A. u. kereszt.

-          Báthori u. – Kéreg u. kereszt.

-          Schweidel J. u.

-          .

-          .

-          .

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 09.


 

Megvannak az idei lecsófesztivál fellépői!

Végre kiderült!

 

 

A retro rajongók örülhetnek a legjobban az idei lecsófesztivál fellépői ismeretében, mert pénteken Zoltán Erika Show és Lagzi Lajcsi szórakoztatja a szalonnasütőket, majd másnap Magyar Rózsa, Nagy Feró és a Cozombolis trió lép a lecsófesztivál nagyszínpadjára. Reméljük Ön sem akar kimaradni a lecsófesztivál történetének legnagyobb retro partijáról!

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 08.


 

Augusztus 20-ai szentesi program

 

 

18.00 Kabai Alex műsora

18.30 Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportjának bemutatója

19.00 „Jöjj vissza hozzám”- válogatás a táncdalfesztiválok sikerdalaiból Zalay Lídia és Egri József közreműködésével

20.00 Ünnepi beszédet mond: Szirbik Imre polgármester

20.15 Ünnepélyes kenyérszegés és kenyéráldás

Közreműködnek: az egyházak képviselői

20.30 Bereczki Zoltán élő koncertje

22.00 Tűzijáték

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 05.


 

VIII. Dr. Polner Tibor Fogathajtó Emlékverseny

 

 

2018. augusztus 5-én rendezte meg immáron nyolcadik alkalommal a Dr. Polner Tibor Fogathajtó Emlékversenyt. A Szentesi Fogathajtó Egyesület szervezésében szép nyári napon találkozhattak és mérethették meg magukat a fogathajtók a Szarvasi út mellett (volt laktanya mögötti sportpályán) tudásukat. Rekord nevezői létszámban (több mint 40 fogat) küzdöttek a trófeákért a fogatosok. A legmesszebbről Győr mellől érkezett egy csapat, de a Jászságból is érkezett versenyző.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 05.


 

 

 

.