Fényes szentesi sikerek
a Szakma Sztár Fesztiválon

Abu Dhabi-ba jutott ki Lóczi Gábor

 

 

 

Immár tízedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A megmérettetések országos döntőjére 2017. április 24. és 26. között Budapesten a X. Szakma Sztár Fesztiválon, a Hungexpo Vásárközpontban került sor.

 

A Szakma Sztár Fesztivál a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs munkájában is fontos szerepet játszik.

 

 

 

Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő kategóriában 3. helyezett Csatos István lett a HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója (felkészítő tanár: Kovács Árpád) - Gyakorlati képzőhely: Baustudium Kft.

István elmondta, hogy a gyakorlati feladatot senki sem tudta befejezni, mert nem az volt a cél, hanem hogy a legmagasabb minőségben a legtovább jusson valaki a versenyen. Ő központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő kategóriában 3. helyezett lett.

 

 

 

A Szakma Sztár Fesztivál keretein belül rendezték meg idén a SkillsHungary nemzeti döntőit, ahol szárazépítő versenyszámban Lóczi Gábor bizonyult a legjobbnak. Ő róla annyit kell tudni, hogy két évvel ezelőtt megnyerte a Szakma Kiváló Tanulója versenyt és két éve dolgozik. Azóta sem hagyta abba a versenyzést így idén a felmenő rendszerű SkillsHungary Nemzeti Döntőn ott volt a legjobbak között. És, hogy a siker teljes legyen, megnyerte a kategóriáját így az Egyesült Arab Emirátusban található Abu Dhabi-ban megrendezendő világbajnokságon a magyarországi szárazépítő szakmát Ő képviseli.

 

Felkészítője Muhel János elmondta, hogy most egy kemény öt hónapos felkészülés vár a fiatalemberre, hogy az októberben megrendezendő világdöntőn a WorldSkills versenyen a legjobb formáját hozza.

 

További érdekes információk a versenyről és a felkészülésről
a jövő heti Szentesi Életben!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 04. 27.

 

.