Erdélyben jártak a Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola diákjai

 

 

 

2017. április 19-23 között a Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola tanulóinak a Határtalanul pályázat keretében lehetőségük nyílt Erdélybe látogatni.

 

 

 

Szállásuk Gyergyóújfaluban volt, ahonnan csillagtúra keretében sok csodálatos helyet kerestek fel. Csak néhány példa a látnivalókból: Parajd, Korond, Békás – szoros, Gyilkos-tó, Csíksomlyó, Súgó barlang. Tanulóink nagy része még soha nem látta e káprázatos tájat, nem találkozott az ott élő honfitársainkkal, de még a felnőtteket is (akik már nem először utaztak ide), meghatja az a sok szeretet, amelyet ott tapasztalnak nagyszerű szállásadóinktól.

 

 

 

Felkeresték nagy magyarjaink emlékhelyeit, ahol ünnepélyesen koszorút, mécsest helyeztek el.

A diákok rengeteg élménnyel gazdagodtak az igen sűrű program alatt, amely a múzeumtól kezdve, a túrázáson át, a táncházig igen széles skálán mozgott.

Összességében lélekben is gazdagodva, empátiát, hazafiságot, történelmet, emberséget tanulva, visszavágyó szívvel tértünk vissza.

 

 

 

Remélik, hogy lesz még lehetősége  több gyermeknek is ezen tapasztalatokra szert tenni.

Köszönik a szervezőknek- elsősorban Miklósi Mihály Úrnak- a körültekintő munkáját, illetve Jankai Pista bácsinak és fiának a biztonságos, nyugodt vezetést.

 

 

 

 

 

 

Fényképek: http://ww3.szentes.hu/klauzal/iskola/programjaink/hatartalanul-2017-beszamolo

Videók:  https://www.facebook.com/groups/159556574568669/videos/

 

Szentes, 2017. 04. 30.

 

.