Sportolói Díjátadó Ünnepség

 A rendezvény alkalmával a Nemzet Sportvárosa díjak átadásával ismeri el a 2016. évben kimagasló eredményeket elérő sportolóit

 

 

 

Aki átélte a sporttal járó kemény munkát, az izzasztó edzéseket, majd az ezt követő sikereket, azok számára örök szerelem marad a sport. Az a sport, amely nem csak a teljesítményeket, az eredményeket jelenti, hanem képessé tesz arra, hogy más munkáját, erőfeszítéseit is megbecsüljük.

 

 

 

Lehet, hogy nem minden sportoló állhat világversenyen a dobogóra, de a sport által egészséges, másik embert megbecsülő, tisztességesen dolgozó, közösségi emberekké válnak.

2017. március 4-én 14.00 órakor kezdődött, azaz ünnepség a Megyeháza KKK dísztermében, ahol az elmúlt év legeredményesebb sportolóinak, edzőiknek, a testnevelőknek, szakvezetőknek munkáját ismerték el.

 

 

 

 

Szirbik Imre polgármester köszöntője után az Amazinx Team freestyle kosárlabda és breakdance bemutatóját tekinthettük meg.

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Amazinx Produkciók elsőszámú freestyle-os csapata 2011-ben alakult Jamnastyx néven. Azóta is büszkén képviselik a freestyle látványos műfaját Magyarországon és külföldön egyaránt. A freestyle, mint szabad stílus, esetükben a kosárlabda és a break tánc elemeit foglalja magába, egyedi ötleteikkel kiegészítve. Az elmúlt években rengeteg fellépésen vettek részt, valamint több versenyen is eredményesen indultak, ezek révén összeszokott és tapasztalt formációvá váltak."

 

Különdíj

 

 

 

2017-ben Ludányi Andrásnak, a Szentes Gravír Kft. ügyvezetőjének köszönhetően, aki nem mellesleg már évek óta biztosítja az ünnepség díjait - egy Gravomix különdíj is átadásra kerül. Olyan szülők és gyermekek elismerése ez, akik szeretnék, ha edzőjüknek tolmácsolnánk azt a szeretetet és köszönetet, mellyel újabb és újabb sikereket érnek el akár a vízhezszoktatásban, akár a különböző versenyeken."A gyerekek kedvence 2016" díját kapja: Pohl Anette

Pohl Anette munkáját kiemelkedően végzi kezdetektől fogva. A gyermekek szívesen járnak hozzá úszni a legkisebbektől a legnagyobbakig, elfogadják és szeretik kedves egyéniségét. A szülők és óvodapedagógusok is elégedettek vele, szakmai munkája kifogástalan. Minden edzésén maximális odafigyeléssel, motivációval dolgozik a gyerekek érdekében, ezért munkája elismeréseként kapja meg a „Gyerekek kedvence” díját.

 

„Év edzője”

Aleksandar Preskar

 

 

 

8 éve sikerült Aleksandar Preskart (közismert nevén: Sale) idecsalogatni Szentesre azzal, hogy a kosárlabda utánpótlás nevelését elindítsa az egyesület. Nagyon tetszett Neki a lelkesedés és hosszas beszélgetést követően kialakult, hogy mit is kellene tenni a siker érdekében, azért, hogy a nulláról felépítsék a szakosztályt. Megszervezésre került az első kosártábor, szeptemberben pedig hozzáfogtak az általános iskolák megkereséséhez. Rengeteg kitartó munkával – először egyedül, azután edzőpalántákat nevelve, - az évek folyamán először Szentesen, azután Hódmezővásárhelyen, majd a környező településekre is kiterjesztve elindította a kosársulikat sok száz gyermeknek megmutatva és tanítva a kosárlabda játék szépségét. A korosztályos bajnokságokban egyre nagyobb sikereket elérve öregbítette városunk hírnevét. Ezenkívül több nemzetközi tornát is szervezett Szentesre. A legfrissebb eredmény, hogy hosszú évek után újra van NBII-es kosárlabda csapata az egyesületnek és szép eredményeket érnek el a bajnokságban. Az edzői tevékenységén túl segíti a többi helyi sport szakosztályt, akár tolmácsolással, akár tanácsadással, vagy egyéb más kérdésben.

 

„Év sportolója”

Bagi Alexandra

 

 

 

 

 

A szentesi Oyama Dojo kyokushyn karate Világ Kupa győztes versenyzője, trénere, a fekete öves, három danos sensei Bagi Alexandra hat és fél éves kora óta gyakorolja a karatét, azóta folyamatosan fejlődik, még ma is tanul, szorgalmasan edz. Édesapja, Bagi Zoltán is karatézott, a sport mindig fontos szerepet játszott a család életében. Alexandra 7 évesen kezdte a versenyzést. Már a kezdetektől eredményes volt, sorozatban hozta az első helyeket. A mérkőzésein a másfél perces küzdőidőt többségében nem használta ki, ipponnal szokott győzni. Mestere, shihan Brezovai Sándor ugyanazt követelte tőle is, mint a fiúktól. A futást nagyon fontosnak tartja, emellett végzi a DORS és a Nippon Zengo tréningeket is.

A 2016-os esztendőben magyar bajnoki címet szerzett a 10 kg-mal nehezebbek között. A novemberi, Japánban rendezett Kyokushin Karate Világbajnokság 2. helyezettje volt. 17 éves karatés sporttevékenysége elismeréseként megkapta a 3. dant. Edzője Sihan Brezovai Sándor.

 

„Év parasportolója”

Sztanó György László

 

 

Sztanó György László a Hódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 13-os tanulója. Az erőemelés iránti szeretet és érdeklődés már gyermekkorában kezdődött, ekkor találkozott e sporttal egy televíziós közvetítésben. 2014-ben kezdett el komolyan foglalkozni a fekvenyomással. A Pollák konditermében testnevelés órákon, majd délutánonként kezdett egyre nagyobb súlyokat emelgetni, így 2015 júniusában már elérte a 85 kg-os teljesítményt. Első versenyén, Zalaigricén, 2015. 06. 20-án az 54 kg-os kategóriában aranyérmes lett, ekkor indult György sport karriere. Csatlakozott a Power Station Sport Egyesülethez ahol jelenleg is sportol.

2015 novemberében megnyerte a világkupát, decemberben pedig megdöntötte a magyar junior és felnőtt rekordot 54 kg-os súlycsoportban fekvenyomásban.

 

    Legjobb eredményei:

·        Rio De Janeiro Paralimpia 2016. 54 kg kategória 8. helyezés,

·        2x Európa Bajnoki 2. helyezett, 1x Európa Bajnok;

·        Többszörös Világkupa győztes;

·        Többszörös Magyar Bajnok;

·        2 szövetségnél világcsúcstartó, és jelenleg magyar rekordtartó 54 kg-os felnőtt és junior kategóriában.

·        54 kg.-os kategória junior versenyében Dubai-ban a Világ Kupán aranyérmet szerzett.

 

„Év utánpótlás edzője”

László Csaba

 

 

 

Aktív versenyzőként példát mutat a tanítványainak táncpartnerével, Páli Viktóriával együtt. Hétfőtől – péntekig mindennap vezetett edzést tart, illetve különórázási lehetőséget is biztosít párosainak. Nyomon követi pontszerzéseiket, osztályváltásaikat, segít a ruhaválasztásban, a koreográfia kidolgozásában és ha kell a versenyre való eljutást is megoldja egy közös autóval. Párosait úgy neveli, hogy megjelenésükkel és viselkedésükkel pozitív példát mutassanak a többi táncosnak legyen az edzés, verseny vagy fellépés. Eddigi elismerései:

„Év sportolója díj” Szentesen 2009-ben,

Magyar Táncsport Szakszövetség „Év párosa díj” 2015-ben,

„Év edzője díj” Szentesen 2015-ben

 

„Életműdíj”

Horvát Zoltán

 

 

A szentesi Fogathajtó Egyesületben titkári feladatokat lát el az egyesület megalakulása óta. Tevékenyen részt vesz a megyei fogathajtó verseny szervezésében és lebonyolításában. Támogatja a fiatal sportolók kibontakozását, erkölcsi és anyagi segítséget nyújt nekik. Az iskolásokat és az óvodásokat az alsóréti tanyáján szeretettel fogadja és bemutatja nekik a lovak életét. Rendszeresen fogatán városnézésre viszi az óvodás és iskolás gyermekeket.

 

 

„Év csapata”

Szilver TSE Formációs csapata

 

 

 

 

A Szilver TSE 2017-ben lesz 25 éve, hogy Szentesen elkezdte a versenytánc edzéseit. Ez idő alatt a város kulturális életébe és versenyrendszerébe beilleszkedett és formálta is azt. Az illemtan, viselkedéskultúra és a fair-play területén is komoly eredményeket mutathat fel a nevelők által. Sportolóik mára a világ minden tájára elviszik a város hírnevét. A csapat jelenlegi és legsikeresebb koreográfiája (Hungarian Spirit) Szatmári-Nagy Szilvia és László Csaba irányítása alatt készült el. 2016-ban a Világbajnokságon 4. helyezést ért el, a Formáció felnőtt Standard „A” Liga 1. helyezettje.

 

 

Nagyfelbontású képek az újság facebook oldalán!

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a
Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

A galéria ITT tekinthető meg!

 

A teljes névsor és ízelítő a képekből:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I.  Sportversenyen elért egyéni eredmény elismerése

 

Sportágában és egyesületében kimagasló sportoló          

 

Sportoló neve

Egyesület

Méltatás

Mácsai Krisztián és Marossy Arnold

Szentesi Kosárlabda Klub

Mindkét jelölt nagyon sokat segített és pillanatnyilag is segít a projektben, amit az egyesület klub szinten „felnőtté válásnak” nevez. Ez tulajdonképp a 2016-ban megnyert Megyei bajnokság, majd annak köszönhetően az NB2-es jogosultságot és versenyzést jelenti. Krisztián, 4 gyermekes apuka, aki a munkája és családja mellett minden edzésen ott van. A mérkőzéseken szenvedélyével a játék iránt, áldozatával a csapat iránt viselkedik, nem különül el a tini srácoktól, csak a tapasztalat és a nevelés kapcsán. Arnold, aki ugyancsak felnőtt és nagy tapasztalattal bíró játékos, nehéz munkája mellett, minden edzésen jelen van és ugyanúgy, mint Krisztián, munkájával, hozzáállással minden fiatal példaképe.

 

 

A Jó Úton-Lóháton Alapítvány versenyzői:                                 

Benedek Antal

(ifjúsági kategória)

3. helyezés - Nemzetközi Díjlovas és Lovasterápiás Verseny

Szabó Zita

 (ifjúsági kategória)

2. helyezés - Nemzetközi Díjlovas és Lovasterápiás Verseny

Horváth Zsolt

 (ifjúsági kategória)

2. helyezés önálló lovaglás kategóriában,

1. helyezés lovastorna kategóriában - Nemzetközi Díjlovas és Lovasterápiás Verseny

Varga Richárd

(ifjúsági kategória)

1. helyezés - Nemzetközi Díjlovas és Lovasterápiás Verseny

Felkészítő edző: Kézsmárkiné Piti Irén

 

A Szent László Lovas Sport Klub versenyzője:              

Orbán Réka

(gyermek kategória)

2. helyezés – Talentum Országos Bajnokság Délkelet - Magyarországi I. csapat szentesi tagjaként

Felkészítő edző: Babinszky Zsuzsanna

 

A Szilver Táncsport Egyesület versenyzői:                      

Vajjon Bence – Donka Csenge

1. helyezés - Gyermek Latin Magyar Bajnokság

Kiss Zoltán – Pinka Ramóna

1. helyezés - Gyermek Tíztánc Magyar Bajnokság

1. helyezés - Gyermek Standard Magyar Bajnokság

1. helyezés – Gyermek Latin Magyar Bajnokság

Kohon Patrik – Kávási Éva

3. helyezés – Junior I. Latin Magyar Bajnokság

Papp Ádám István – Gál Dalma

3. helyezés – Junior I. Tíztánc Magyar Bajnokság

Urbán István – Urbán Lilla

1. helyezés – Junior I. Standard Magyar Bajnokság

1. helyezés – Junior I. Latin Magyar Bajnokság

1. helyezés - Junior I.Tíztánc Magyar Bajnokság

Rischák Balázs – Gálfi Petra

2. helyezés – Junior II. Standard Magyar Bajnokság

1. helyezés – Junior II. Latin Magyar Bajnokság

1. helyezés - Junior II.Tíztánc Magyar Bajnokság

Mészáros Bence Levente – Balanescu Liliána

3. helyezés – Ifjúsági Tíztánc Magyar Bajnokság

Rónyai Zoltán – Farkas Boglárka

2. helyezés – Ifjúsági Latin Magyar Bajnokság

1. helyezés – Ifjúsági Standard Magyar Bajnokság

1. helyezés – Ifjúsági Tíztánc Magyar Bajnokság

Balga Kristóf – Molnár Renáta

3. helyezés – Standard Magyar Bajnokság

Csorba Máté – Haddad Sabrina

3. helyezés – Latin Magyar Bajnokság

2. helyezés – Tíztánc Magyar Bajnokság

Nikita Anikeev – Farkas Bettina

1. helyezés – Felnőtt Standard Magyar Bajnokság

László Csaba – Páli Viktória

1. helyezés - Felnőtt Professzionalista Standard Magyar Bajnokság

4. helyezés - Professzionalista Standard Európa Bajnokság

2. helyezés - Professzionalista Standard Világkupa

6. helyezés - Professzionalista Standard Világbajnokság

Felkészítő edzők: László Csaba és Szatmári-Nagy Szilvia

 

A Szentes Városi Úszó Klub versenyzői:                                    

 

 

 

 

Horváth Noel László

2016. évi országos ranglista helyezettje 50 m-es pályán a 2008/2009-esek között, 2009-esek eredménye alapján:

8. helyezés 100 m mellúszásban

6. helyezés 50 m mellúszásban

Kanfi-Horváth Levente

2016. évi országos ranglista helyezettje 50 m-es pályán:

8. helyezés 50 m és 100 m mellúszásban

7. helyezés 200 m mellúszásban

2016. évi országos ranglista helyezettje 25 m-es rövidpályán:

2. helyezés 100 m és 200 m mellúszásban

1. helyezés 50 m mellúszásban

Adorján Kende

2016. évi országos ranglista helyezettje 25 m-es rövidpályán:

3. helyezés 50 m és 100 m mellúszásban

1. helyezés 200 m mellúszásban

2016. évi országos ranglista helyezettje 50 m-es pályán:

4. helyezés 100 m mellúszásban

3. helyezés 50 m és 200 m mellúszásban

3. helyezés 50 m-es mellúszásban - Országos Delfin Bajnokság

Ágoston Máté

2016. évi országos ranglista helyezettje 50 m-es pályán:

11. helyezés 100 m gyorsúszásban

2016. évi országos ranglista helyezettje 25 m-es rövidpályán:

10. helyezés 800 m gyorsúszásban

8. helyezés 200 m gyorsúszásban

4. helyezés 50 és 100 m gyorsúszásban

Szaszkó Zorka

2016. évi országos ranglista helyezettje 25 m-es rövidpályán:

12. helyezés 200 m mellúszásban

 

Csatlós Flóra

2016. évi országos ranglista helyezettje 50 m-es pályán:

11. helyezés 100 m mellúszásban

4. helyezés 50 m mellúszásban

Batta Orsolya

2016. évi országos ranglista helyezettje 50 m-es pályán:

2. helyezés 50 m pillangóúszásban

1. helyezés 50 m gyorsúszásban

Serdülő válogatott

Szabó Dániel

2016. évi országos ranglista helyezettje 25 m-es rövidpályán:

11. helyezés 100 m mellúszásban

10. helyezés 50 m mellúszásban

8. helyezés 200 m mellúszásban

2016. évi országos ranglista helyezettje 50 m-es pályán:

12. helyezés 100 m mellúszásban

11. helyezés 200 m mellúszásban

9. helyezés 50 m mellúszásban

Kondorosi Gréta

2016. évi országos ranglista helyezettje 50 m-es pályán:

7. helyezés 100 m hátúszásban

4. helyezés 200 m hátúszásban

Felkészítő edzők: dr. Rébeli-Szabóné Vincze Edit és Paulovics Tamás

 

A MAXIMUS Sportegyesület versenyzői:                       

Dudás Vencel (serdülő kategória)

3. helyezés diszkoszvetésben – Országos Serdülő Bajnokság

Nánai Lilla (utánpótlás kategória)

3. helyezés gerelyhajításban– Országos Egyetemi, Főiskolai Bajnokság

Kocsis Alexandra

(utánpótlás kategória)

3. helyezés diszkoszvetésben– Országos Atlétikai Utánpótlás Bajnokság

Csordás Cintia

(utánpótlás kategória)

3. helyezés súlylökésben – Országos Atlétikai Utánpótlás Bajnokság

3. helyezés súlylökésben és diszkoszvetésben – Országos Egyetemi, Főiskolai Bajnokság

2. helyezés (69 kg-os súlycsoportban)– Országos Súlyemelő Bajnokság

Seres András

(felnőtt kategória)

3. helyezés – Országos Felnőtt Téli Dobó Bajnokság

A Magyar Felnőtt ranglista 5. helyezettje

Váradi Krisztina

(felnőtt kategória)

3. helyezés súlylökésben, 2. helyezés diszkoszvetésben – Országos Atlétikai Bajnokság

2. helyezés diszkoszvetésben – Magyar Szuper Liga Döntő

2. helyezés diszkoszvetésben, 1. helyezés kalapácsvetésben és súlylökésben – Országos Egyetemi, Főiskolai Bajnokság

Felkészítő edzők: Benkő Márta, Neményi Béla, Kerekes László, Eperjesi László

 

A dr. Papp László Birkózó Sportegyesület versenyzője:

Balogh Szabó Anna Alíz

(ifjúsági kategória)

2. helyezés - Országos Bajnokság

1. helyezés - Strandbirkózó Országos Bajnokság

Felkészítő edző: Mazula Erik, nem tudott eljönni, mert éppen diákolimpián van, az elismerést átveszi dr. Kis-Tóth Tihamér az egyesület elnöke

 

A Szentesi Tenisz Klub versenyzője:                                            

Szeri Dávid

(ifjúsági kategória)

F18 páros szám szentesi tagjaként 3. helyezés - Korosztályos Magyar Bajnokság

Országos ranglista 6. helyezettje

Felkészítő edző: Bakos László

 

A Szentesi Kiss Bálint Kötélugró SE versenyzői:             

   Vass Mónika (mini kategória)

3. helyezés – Országos Magyar Bajnokság

1. helyezés – Országos Magyar Bajnokság párosban

Vass Sándor (mini kategória)

1. helyezés – Országos Magyar Bajnokság

1. helyezés – Országos Magyar Bajnokság párosban

Podmaniczki Panna

(gyerek kategória)

2. helyezés – Országos Magyar Bajnokság

1. helyezés – Országos Magyar Bajnokság párosban

1. helyezés – Országos Csapatbajnokság párosban

Nyíri Sára Panka (gyerek kategória)

1. helyezés – Országos Magyar Bajnokság párosban

Nemes Nóra (gyerek kategória)

2. helyezés – Országos Csapatbajnokság párosban

 

Őze Csanád (gyerek kategória)

2. helyezés – Országos Csapatbajnokság párosban

1. helyezés – Országos Magyar Bajnokság

 

Varga Máté (ifjúsági kategória)

1. helyezés – Országos Magyar Bajnokság

1. helyezés – Országos Csapatbajnokság párosban

Varga Dorina (serdülő kategória)

2. helyezés – Országos Magyar Bajnokság párosban

1. helyezés – Országos Magyar Bajnokság

1. helyezés – Országos Csapatbajnokság párosban

Varga Márk (serdülő kategória)

2. helyezés – Országos Magyar Bajnokság párosban

1. helyezés – Országos Magyar Bajnokság

4. helyezés – Kötélugró Világbajnokság szabadon választott gyakorlat kategóriában párosban

Tarjányi Orsolya (felnőtt kategória)

3. helyezés – Országos Magyar Bajnokság

Vass Vivien (15+ nyílt verseny)

3. helyezés – Országos Magyar Bajnokság

4. helyezés – Kötélugró Világbajnokság szabadon választott gyakorlat kategóriában párosban

3. helyezés – Kötélugró Világbajnokság szabadon választott gyakorlatban

1. helyezés – Országos Csapatbajnokság párosban

Felkészítő edzők: Vass Vivien, Molnár Gábor, Tarjányi Orsolya, Valkayné Gombás Gabriella

 

A Szentesi Sportkedvelők Szabadidős és Sportegyesület versenyzői:

 

Lakics Balázs

2-szer 1. helyezés, és egy 3. helyezés - Lábtenisz Magyar Bajnokság

Nyílt páros 3. helyezés - Lábtenisz Magyar Bajnokság

Hármasban 4. helyezés, egyéniben 5. helyezés - Futnet Világbajnokság

Szabó László

1. helyezés hármas kategóriában - Lábtenisz Országos Bajnokság

Nyílt páros 3. helyezés - Lábtenisz Magyar Bajnokság

2-szer 3. hely egyéni és hármas kategóriában - Lábtenisz Világbajnokság

Tóth Dániel és

Bogdán Péter

Amatőr páros 3. hely - Lábtenisz Magyar Bajnokság

Felkészítő edző: Oláh Tamás, nem tud itt lenni egyéb elfoglaltság miatt, az elismeréseket átveszi Bertók Róbert az egyesület elnöke

 

A Szentesi Pollák DSE versenyzője:                                             

Kalydy Patricia Fatima

(felnőtt kategória)

2. helyezés – U23-as Magyar Bajnokság

Felkészítő edző: Kalydy Zoltán

 

Az Alföldi Röpp Galambász Egylet versenyzője:                       

Magyar Imre

(felnőtt kategória)

2016. év abszolút Magyar Bajnoka a fiatal galambok röpverseny eredményei alapján

 

A Szentes és Környéke Modellező Egyesület versenyzői:            

Klenóczki László

(felnőtt kategória)

11. helyezés – 2016. évi országos ranglista F1A kategóriában

Ifj. Szécsényi János

(felnőtt kategória)

3. helyezés – 2016. évi országos ranglista F1C kategóriában

Szécsényi János

(felnőtt kategória)

3. helyezés – 2016. évi országos ranglista F1Q kategóriában

3. helyezés – Országos Bajnokság

2. helyezés – Világ Kupa

Felkészítő edző: Szabó László, nem tud itt lenni, az elismerést átveszi Tószenberger Györgyi

 

A Honvéd Rákóczi SE versenyzői:                                                

Héjja Imre

(senior kategória)

3. helyezés – Sprint Triatlon Országos Bajnokság

Valastyán János

(senior kategória)

3. helyezés – Rövidtávú Duatlon Országos Bajnokság

Vakhal György

(senior kategória)

3. helyezés 1500 m-es síkfutásban – Senior Fedettpályás Atlétika Országos Bajnokság

1. helyezés –Sprint Triatlon Országos Bajnokság

Lőrincz Gábor

(senior kategória)

3. helyezés – Duatlon Országos Bajnokság

2. helyezés – Sprint Triatlon Országos Bajnokság

1. helyezés 1500 m-es síkfutásban – Senior Fedettpályás Atlétika Országos Bajnokság

 

 

A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club versenyzői:

 

Tőke Beatrix

1 Szenior 3. helyezés II. korcsoportban - OB

Bodnár Istvánné

2 Szenior 3. helyezés XI. korcsoportban – OB, Fedettpályás OB

1. helyezés – Országos Szenior Fedettpályás Bajnokság VI. korcsoport 4*50 m női gyors váltó

Molnár Péter

1 Szenior 2. helyezés V. korcsoportban –Rövidpályás OB

1. helyezés – Országos Szenior Fedettpályás Bajnokság IV. korcsoport 4*100 m mix gyors váltó

Ferke Gáborné

1 Szenior 2. helyezés,

2 Szenior 3. helyezés XI. korcsoportban –Fedettpályás OB, OB

Takács Sándor

1 Szenior 2. helyezés,

3 Szenior 3. helyezés V. korcsoportban –Rövidpályás OB

Dr. Demeter Attiláné

1 Szenior Magyar Bajnoki cím,

1 Szenior 2. helyezés IX. korcsoportban –Fedettpályás OB

1. helyezés – Országos Szenior Fedettpályás Bajnokság VI. korcsoport 4*50 m női gyors váltó

Kovács Attila

2 Szenior Magyar Bajnoki cím,

2 Szenior 2. helyezés,

1 Szenior 3. helyezés VI. korcsoportban – OB, Fedettpályás OB

1. helyezés – Országos Szenior Fedettpályás Bajnokság IV. korcsoport 4*100 m mix gyors váltó

1. helyezés – Országos Szenior Bajnokság III. korcsoport 4*50 m mix gyors váltó

Lukátsy Katalin

2 Szenior Magyar Bajnoki cím,

6 Szenior 2. helyezés,

5 Szenior 3. helyezés XI. korcsoportban – OB, Rövidpályás OB

Pászti Edit

3 Szenior Magyar Bajnoki cím,

8 Szenior 2. helyezés,

2 Szenior 3. helyezés VI. korcsoportban – OB, Rövidpályás OB, Fedettpályás OB

1. helyezés – Országos Szenior Rövidpályás Bajnokság III. korcsoport 4*50 m női vegyes váltó

1. helyezés – Országos Szenior Fedettpályás Bajnokság IV. korcsoport 4*100 m női vegyes váltó

1. helyezés – Országos Szenior Bajnokság IV. korcsoport 4*50 m női vegyes váltó

1. helyezés – Országos Szenior Bajnokság III. korcsoport 4*50 m mix gyors váltó

1. helyezés – Országos Szenior Bajnokság IV. korcsoport 4*50 m női gyors váltó

Bocskay Zsófia

3 Szenior Magyar Bajnoki cím,

8 Szenior 2. helyezés,

2 Szenior 3. helyezés – OB, Rövidpályás OB, Fedettpályás OB

1. helyezés – Országos Szenior Fedettpályás Bajnokság VI. korcsoport 4*50 m női gyors váltó

1. helyezés – Országos Szenior Fedettpályás Bajnokság VI. korcsoport 4*100 m mix vegyes váltó

Kiss Csaba

4 Szenior Magyar Bajnoki cím,

6 Szenior 2. helyezés,

1 Szenior 3. helyezés VI. korcsoportban – OB, Rövidpályás OB, Fedettpályás OB

1. helyezés – Országos Szenior Bajnokság III. korcsoport 4*50 m mix gyors váltó

Dr. Borzi Miklós

5 Szenior Magyar Bajnoki cím,

3 Szenior 2. helyezés,

1 Szenior 3. helyezés IX. korcsoportban – OB, Rövidpályás OB, Fedettpályás OB

1. helyezés – Országos Szenior Fedettpályás Bajnokság VI. korcsoport 4*100 m mix vegyes váltó

Bertényi Mária

5 Szenior Magyar Bajnoki cím,

5 Szenior 2. helyezés,

2 Szenior 3. helyezés X. korcsoportban - Rövidpályás OB, Fedettpályás OB

1. helyezés – Országos Szenior Fedettpályás Bajnokság VI. korcsoport 4*50 m női gyors váltó

1. helyezés – Országos Szenior Fedettpályás Bajnokság VI. korcsoport 4*100 m mix vegyes váltó

Debreczeni Beáta

5 Szenior Magyar Bajnoki cím,

6 Szenior 2. helyezés,

2 Szenior 3. helyezés IV. korcsoportban – OB, Rövidpályás OB, Fedettpályás OB

Pengő Erzsébet

7 Szenior Magyar Bajnoki cím,

1 Szenior 2. helyezés VI. korcsoportban – OB, Rövidpályás OB

1. helyezés – Országos Szenior Rövidpályás Bajnokság III. korcsoport 4*50 m női vegyes váltó

1. helyezés – Országos Szenior Bajnokság IV. korcsoport 4*50 m női vegyes váltó

1. helyezés – Országos Szenior Bajnokság IV. korcsoport 4*50 m női gyors váltó

Melkuhn Dezső

7 Szenior Magyar Bajnoki cím,

10 Szenior 2. helyezés,

1 Szenior 3. helyezés XI. korcsoportban – OB, Rövidpályás OB, Fedettpályás OB

1. helyezés – Országos Szenior Fedettpályás Bajnokság VI. korcsoport 4*100 m mix vegyes váltó

Dr. Venczel Kincső

10 Szenior Magyar Bajnoki cím,

3 Szenior 2. helyezés IV. korcsoportban – OB, Rövidpályás OB, Fedettpályás OB

1. helyezés – Országos Szenior Fedettpályás Bajnokság IV. korcsoport 4*100 m női vegyes váltó

1. helyezés – Országos Szenior Bajnokság IV. korcsoport 4*50 m női vegyes váltó

1. helyezés – Országos Szenior Bajnokság III. korcsoport 4*50 m mix gyors váltó

1. helyezés – Országos Szenior Bajnokság IV. korcsoport 4*50 m női gyors váltó

Pólyáné Téli Éva

14 Szenior Magyar Bajnoki cím,

4 Szenior 2. helyezés VIII. korcsoportban – OB, Rövidpályás OB, Fedettpályás OB

1. helyezés – Országos Szenior Rövidpályás Bajnokság III. korcsoport 4*50 m női vegyes váltó

1. helyezés – Országos Szenior Fedettpályás Bajnokság IV. korcsoport 4*100 m női vegyes váltó

1. helyezés – Országos Szenior Fedettpályás Bajnokság IV. korcsoport 4*100 m mix gyors váltó

1. helyezés – Országos Szenior Bajnokság IV. korcsoport 4*50 m női vegyes váltó

1. helyezés – Országos Szenior Bajnokság IV. korcsoport 4*50 m női gyors váltó

Berezvainé Virágos Éva

21 Szenior Magyar Bajnoki cím VII. korcsoportban – OB, Rövidpályás OB, Fedettpályás OB

1. helyezés – Országos Szenior Rövidpályás Bajnokság III. korcsoport 4*50 m női vegyes váltó

1. helyezés – Országos Szenior Fedettpályás Bajnokság IV. korcsoport 4*100 m női vegyes váltó

1. helyezés – Országos Szenior Fedettpályás Bajnokság IV. korcsoport 4*100 m mix gyors váltó

A Magyar Szenior Úszószövetség a magyar szenior úszás Örökös Bajnoka címet adományozta Virágos Éva szenior úszónak, aki a szövetség nyilvántartása szerint 158 bajnoki címet ért el 21 naptári évben.

 

II. Sportversenyen elért csapat eredmény elismerése

 

A Jó Úton-Lóháton Alapítvány csapata és edzője:                       

                                                                                                         

Benedek Antal – Horváth László – Lévai Dávid – Varga Richárd

edző:

Kézsmárkiné Piti Irén

3. helyezés – Nemzetközi Díjlovas és Lovasterápiás Verseny

 

A Szentesi Kiss Bálint Kötélugró SE csapata és edzője:              

 

Pataki Lili

Őze Virág

Csákó-Balogh Veronika

Rácz Luca Kata

(gyermek kategória)

edző:

Vass Vivien

3. helyezés – Országos Magyar Bajnokság

 

Nyíri Sára Panka

Podmaniczki Panna

Varga Dorina

Varga Márk

(serdülő kategória)

edző:

Molnár Gábor

1. helyezés – Országos Magyar Bajnokság

Nyíri Sára Panka

Podmaniczki Panna

Varga Dorina

Őze Virág

edző:

Molnár Gábor

1. helyezés – Országos Csapatbajnokság

Varga Máté

Vass Vivien

Tarjányi Orsolya

Varga Márk

edző:

Molnár Gábor

1. helyezés – Országos Csapatbajnokság

 

A Szentesi Vízilabda Klub csapata és edzője:                               

                                                                                                         

Mácsai Rebeka, Verók Laura, Káris Janka, Kovács Hédi, Hoffmann Hanna, Bocskay Edit, Dömsödi Dalma, Vidovics Adél, Kocsis Fanni, Héri Nóra, Kudella Panna, Czirbus Dorottya, Korom Réka, Kajtár Sára

 

 

 

 

edző:

Oltyán Gyula

 

 

 

 

3. helyezés – Leány Gyermek Országos Bajnokság

 

Füsti-Molnár Janka, Szabó Krisztina, Káris Janka, Sebők Zsófia, Korom Réka, Kis Kamilla, Mihály Kinga, Kudella Panna, Kozár Réka, Bárány Alexandra, Bocskay Edit, Lantos Csilla, Dömsödi Dalma, Szarvas Enikő

 

 

 

 

edző:

Tóth Gyula

 

 

 

 

3. helyezés – Leány Serdülő Országos Bajnokság

 

A Szentesi Tenisz Klub csapata és edzője:                        

                                                                                                         

Szeri Dávid – Juhos Tibor – Gruner Benedek

edző:

Bakos László

F18 csapatversenyen 2. helyezés - Korosztályos Magyar Bajnokság

A Szentesi Sportkedvelők Szabadidős és Sportegyesület csapata és edzője:     

                                                                                                         

Lakics Balázs – Szabó László – Papp Tibor

edző:

-

Nyílt hármas 1. helyezés - Magyar Lábtenisz Bajnokság

 

A Szilver Táncsport Egyesület csapata és edzője:

                                                                                                                                                                     

Prozlik Ádám – Melis Bettina

Kósa András – László Szilvia

Schwartz Péter – Lucz Laura

Rónyai Zoltán – Makan Zsuzsanna

Kis Vencel – Prozlik Anna

Kiss Tamás Bence – Bagóczki Ramóna

Mészáros Bence – Balanescu Liliána

Sági István Balázs – Busa Dóra

Bődi Richárd – Lengyel Helga

 

 

 

 

 

 

 

edző:

László Csaba

 

 

 

 

 

 

 

Formáció Felnőtt Standard „A” Liga 1. helyezés - Magyar Bajnokság

4. helyezés - Standard Táncok Formációs Világbajnokság

 

A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club

                                                                                                                     

Szentesi Delfin ESC

A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Klub szenior úszói a 2016-os évben a rövidpályás, nyitott és fedett országos bajnokságokon összesen 91 egyéni bajnoki cím mellett, még 67 második és 27 harmadik helyezést is szereztek csapataik. Váltóban 8 arany, 8 ezüst és 5 bronzérmet tudhatnak maguknak a Delfin ESC csapatai.

 

 

 

III. Sportágában és egyesületében kimagasló sportoló és edzőik elismerése

 

Sportoló neve

Iskola/Egyesület

Rövid indoklás

Kovács Noel

 

Szentesi Kinizsi SZITE játékosa

Ösztönző személyiség, megyei válogatott kapus. Edzésmunkáját alázatosan végzi, társai számára példakép. Megfelelő adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy egyszer komoly kapussá váljon.

Edzője: Janiga László

Udvardi Zalán

 

Szentesi Sakk Sportegyesület játékosa

Ifjúsági versenyzőként az elért eredményei és játéktudása alapján az NB II-es csapatbajnokságban a sakkegyesület 1. táblásaként játszik, ahol jól megállja helyét. A 2016. évi Diákolimpia országos bajnokságában az értékszámosok csoportjában 5. helyen végzett. Egyéb versenyeken többnyire a felnőttek csoportjában vesz részt, ahol jó eredményeket ér el.

Edzője: Kőhalminé Forrai Julianna

Papp Eszter

 

Szentesi Farkasok Kézilabda Club játékosa

Több éve kézilabdázik, tavaly a korosztályos válogatott kiválasztóján  az első rostán továbbjutott. Húzóembere az U13-as csapatnak és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei serdülő csapatnak is. Az Országos Gyermekbajnokság Bodó László régiójának C csoportjában „gólkirálynői” cím bírtokosa (117 gól-12 mérkőzés). Szorgalmas, tehetséges, kitűnő tanuló, példaképe lehet korosztályának.

Edzője: Oroszné Tihanyi Márta

Harmath Botond

 

Petőfi Dzsúdó Közhasznú Sportegyesület sportolója

Edzésmunkáját alázatosan, lelkiismeretesen végzi, sporttársai számára példamutató magatartást tanúsít, igazi példakép a Petőfi Dzsúdó Sportegyesület kisebb-nagyobb sportolói számára. Annak ellenére, hogy korcsoportjában és súlycsoportjában nincs partnere a versenyfelkészülésre, rendszeresen látogatja az edzéseket, és példaértékűen végzi az edzésmunkát. Sportszerűen segíti sporttársai felkészítését az övvizsgákra, és a sikeres szereplésükhöz partnert adott. Serdülő "A" korcsoport Diákolimpia országos döntőjén 7. helyezést ért el.

Edzője: Tóth Béla

 

 

Szentes, 2017. 03. 03.

 

 

.