Szép volt lányok!

 

 

 

A híradásokban biztos diplomatikus megfogalmazások hangoztak el a hétvégi női vízilabda mérkőzésről, de talán ne menjünk el szó nélkül az események mellett.

 

 

 

A vízilabda világában mindig is Szentes olyan helyszínt képviselt, ahová a legjobb csapatok is fenntartással érkeztek, mert ha egy jó napot kapott el a Szentes (legyen az férfi vagy női mérkőzés), hatalmas meglepetés született. Sajnos ennek a korszaknak vége, de a szerencse forgandó!

Az elmúlt hétvégén városunkba látogatott az UVSE csapata, hogy lányainkkal megmérkőzzenek. Jól indult a mérkőzés a vendégeknek és 5 góllal elhúztak, majd a csendet Kövér-Kiss Réka gólja törte meg a Szentes részéről.

 

 

 

A félidőben már csak két gól volt a hátránya a Szentesnek. Jól és fegyelmezetten játszottak. De akkor mi is történt a mérkőzésen, mert a kiállítások aránya igen csak kirívó. A rutinos UVSE-vel szemben a szentesi csapat három felnőtt tagja kiegészülve ifi és juniorokkal vette fel a kesztyűt. A vendégeket a bírói páros (Dodog Szabolcs, Homonnai Dániel)  16 emberelőnnyel jutalmazta, míg a Szentes javára csak 7 esetben ítéltek. Meg kell jegyezni, hogy emlékszünk arra a pécsi mérkőzésre, amely elég botrányosra sikerült és a bírói páros egyik tagja azon is közreműködött!

 

A szentesi csapatból csak úgy szórták ki a játékosokat. Hevesi Anita bűne az volt, hogy annyit kérdezett a játékvezetőtől, hogy "Ha én igen, akkor ő miért nem?" - a vendégek játékosával volt egy kis birkózás, ami páros kiállítást ért. Cserével végleg kiállították. Mihály Kinga vérző szemöldökkel szállt ki a vízből és ez az eset sem ért kiállítást a játékvezetőknél.

 

 

 

 

 

Ilyenkor gondolkodik el az ember, hogy hogyan motiválja az edző a játékosokat, ha a parton álló két személy úgy ítélkezik, ahogy akar, azt lát meg, amit ő akar.

Igazán megérdemelte volna a Szentes, hogy egy bajnokesélyes csapattal szemben mutatott akarásukat ne a bírók akadályozzák, hanem az ellenfél csapata. Valószínűleg nem született volna más eredmény, de a lányokban nőtt volna az önbizalom, amire most talán nagyobb szükség van, mint máskor.

 

Hungerit Szentes - UVSE Vízilabda Kft.

7-11 (0-4, 4-2, 1-2, 2-3)

 

További képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 02. 14.

 

.