Évet értékelt a Maximus SE

 

 

 

A Szentesi Maximus SE 2017. február 17-én tartotta évértékelő közgyűlését  Chicago étteremben, ahol Benkő István az egyesület elnöke beszámolt az előző versenyévad eredményeiről és az idei év új igazolásairól.

 

 

 

Eredményekben nem volt kiugró az elmúlt év, de ha a pontokat tekintjük akkor hozta a csapat az elvárt teljesítményt.  Váradi Krisztina, a Magyar Egyetemi Bajnokságon 2 arany és egy ezüstérme mellett, a Felnőtt Országos Bajnokságon elért második, valamint harmadik helyet. Csordás Cintia két bronzérmével járult hozzá a sikerhez, valamint Seres Andrásnak szurkoltunk, hogy megdobja az olimpiai kvalifikációs szintet, de ez nem sikerült. Ő a Téli Dobó Bajnokságon elért 3. helyével bővítette az érmek sokaságát.

Mindezek mellett a Magyar Szuper Ligában az élmezőnyben végezett Váradi Krisztina, Seres András, Csordás Cintia, Kocsis Alexandra és Nánai Lilla.

 

 

 

Az atlétika népszerűsítésében és utánpótlás nevelés érdekében két iskolában (Klauzál Gábor Általános Iskolában és a Szent Erzsébet katolikus Általános Iskolában) az Atlétikai Kölyök Program keretében sportolhatnak a gyerekek.

 

 

 

A beszámoló után a klubbot és a sportolókat Kovács János, az önkormányzat Művelődési- Ifjúsági- és Sportbizottságának elnöke, valamint Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselő, frakcióvezető köszöntötte.

 

Kedves gesztus volt, amikor  Seres András junior Magyar Bajnok diszkoszvető Emléklapot adott át „elődjének” Kovács Kálmán többszörös, korcsoportos Magyar Bajnok diszkoszvetőnek, akinek teljesítményét amáig nem tudták a fiatalok túlszárnyalni.

 

Benkő István bejelentette, hogy új igazolásnak köszönhetően Rakovszky Tibor 10-szeres Magyar bajnok, válogatott súlylökő és Csizmadia János diszkoszvető igazolt az egyesülethez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 02. 22.

 

.