Magyar Ápolók Napja alkalmából köszöntötték az ápolókat Szentesen

 

 

 

Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából a Magyar Ápolási Egyesület 2017-re meghirdette a Kossuth Zsuzsanna emlékévet. Kossuth Zsuzsanna 1817. február 19. Sátoraljaújhelyen született, ám fiatalon, hazájától távol 1854. június 29-én New Yorkban érte a halál. Rövid élete, annál gazdagabb, sokrétű tevékenysége példaképpé teszi az utókor számára.

Minden magyar ápoló számára egyik legnagyobb örömünnep kell, hogy legyen február 19-e, mivel 2014 óta ez a jeles nap a Magyar Országgyűlés határozatával is megerősítve, hivatalosan a Magyar Ápolók Napja lett.

 

 

 

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője február 19-én ebből az alkalomból látogatta meg és köszöntötte a Dr. Bugyi István Kórház ápolóit.

 

Dr. Pásztor Imre a kórház orvos igazgatója elmondta, hogy a kemény télnek köszönhetően sok a beteget és sokat szociális helyzete miatt sem tudnak kiadni a nagy hidegben. Továbbá az orvosi ügyelet helyett még mindig sokan érkeznek a sürgősségi osztályra, pedig problémájuk nem igényel sürgős beavatkozást (pl. már egy hete fáj a csuklóm, de most bedagadt...) indokkal veszik igénybe az ellátást.

 

 

 

Dr. Szilágyiné Kádár Irén ápolási igazgató örömét fejezte ki, hogy az ápolói létszám teljes és már arra is lesz alkalmuk, hogy válogassanak a jelentkezők közül.

 

A rövid beszélgetés után a képviselő úrral körbejárták az osztályokat, hogy egy-egy szál virággal köszöntsék a dolgozókat. És hogy mit mondtak a dolgozók az ünnep alkalmából, megtudhatja a Szentesi Élet hétvégén megjelenő cikkéből.

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 02. 20.

 

.