Illegális fakivágás Szentes központjában

Senki nem látott és hallott semmit

 

 

 

Egy városunkban ritka fát (vörös fenyőt) vágtak ki az egyik hétvégén motoros láncfűrésszel úgy, hogy több mint 100 ablakból lehetett látni az akciót és senkinek sem tűnt fel. A Klauzál és Bocskai utca között található egy kisjátszótér. A tér Kossuth utcai oldalán található két ötemeletes közötti átjárónál állt egy szép vörösfenyő. Kértek rá kivágási engedélyt, mert egy bűne van ennek a fenyőnek, hogy ez az egyetlen tűlevelű amely nem örökzöld, így hullajtja ősszel a tűlevelét.

 

 

 

A főkertész asszony ezt az indoklást nem fogadta el, így nem adott rá engedélyt, hogy kivágják. Az elmúlt hétvégén mégis természetkárosító módon vágták ki ezt a fát úgy, hogy pillanatok alatt eltűntették, és a föld szintjében elvágott csonkot mohás földdel próbálták eltakarni.

 

Furcsa, hogy senkinek nem tűnt fel az ott lévő lakótelepen, hogy a hétvége csendjét láncfűrész hangja töri meg.

A főkertész asszonytól megtudtuk, hogy keresi a lehetőségét, hogy miként lehetne honorálni ezt a tevékenységet akár a rendőrség bevonásával.

Ha valaki pontos információval rendelkezik az általunk leírt esetről akkor azt szívesen fogadják a Városháza Műszaki Irodáján Balog Csilla főkertész asszonynál.

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 02. 15.

 

.