Gyurika aranya Dubai-ban

 

 

Fazza World Para Powerlifting World Cup 54 kg.-os kategória junior versenyében Dubai-ban aranyérmet szerzett Sztanó György (Gyurika), akinek életében először szólt a magyar himnusz a dobogó legfelső fokán.

 

Sztanó Gyuri a Hódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 13-os tanulója. Az erőemelés iránti szeretet és érdeklődés már gyermekkorában kezdődött, ekkor találkozott e sporttal egy televíziós közvetítésben. Édesapja készített kis súlyzókat az akkor még 5 éves gyermeknek, aki azonnal elkezdte azokat emelgetni. 2014-ben kezdett el komolyan foglalkozni a fekvenyomással. A Pollák konditermében testnevelés órákon, majd délutánonként kezdett egyre nagyobb súlyokat emelgetni, így 2015 júniusában már elérte a 85 kg-os teljesítményt. Első versenyén, Zalaigricén, 2015. 06. 20-án az 54 kg-os kategóriában aranyérmes lett, ekkor indult György sport karriere.

 

 

Csatlakozott a Power Station Sport Egyesülethez ahol jelenleg is sportol. 2015 novemberében megnyerte a világkupát, decemberben pedig megdöntötte a magyar junior és felnőtt rekordot 54 kg-os súlycsoportban fekvenyomásban. Legjobb eredményei: Rio De Janeiro Paralimpia 2016. 54 kg kategória 8 Helyezés, 2x Európa Bajnoki 2. helyezett, 1x Euróba Bajnok; Többszörös Világkupa Győztes; Többszörös Magyar Bajnok; 2 szövetségnél világcsúcstartó, és jelenleg magyar rekordtartó 54 kg-os felnőtt és junior kategóriában.

A dubai Világkupán 54 kg kategóriában juniorban 1. helyezést ért el, valamint készül az októberi mexikói Világbajnokságra ahol ugyanúgy 54 kg kategóriában cél az 1. hely és ezzel új világbajnoki cím megszerzése.

Szentes, 2017. 02. 27.

 

 

.