Megkezdődnek a kertészeti munkák
a volt Petőfi Szálló előtt

(videóval)

 

 

 

Mivel hamarosan itt a tavasz, és még nyugvó állapotban vannak a növények, el kell végezni azokat a kertészeti beavatkozásokat a Petőfi Szálló megújuló utcai homlokzatai környezetében, melyekre szükség van, hogy a városközpont impozáns épületéhez igényes környezetet alakítsunk ki - mondta Szirbik Imre polgármester a sajtótájékoztatón.

 

 

 

A munkálatok megkezdése előtt szakmai egyeztetés volt 2017. február 22-én a területen. A szakemberek megállapították, hogy kezdenek megerősödni a Petőfi utcai szakaszon az újonnan telepített fák. Az egységes fasor azért került elültetésre, hogy kiváltsák a közvetlenül az épület mellé ültetett fákat, így ott teret kell nekik engedni a növekedéshez, valamint egy derékba tört fát kell cserélni.

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

A Petőfi utcai szárazkapu mellett található nagy hársfa és a Gólyás háznál lévő kisebb egyed megmarad, melyeken csak korona alakítást kell végezni. Ők hivatottak mutatni az épület ódon korát. A Kossuth utcai szárnyon az összes platán megmarad, de összhangba kell hozni a lombkoronákat.

 

 

Ezen a területen kell még hathatósabb vizsgálat alá ejteni három fát, mert a platánok árnyékában nem tudtak úgy növekedni, mint ahogy azoknak kellett volna. A korona magasságot is meghatározták, melyet a közvilágításhoz viszonyítottak. Ez a magasság azt fogja eredményezni, hogy a következő esztendőkben csak kisebb koronaigazítást kell végezni, de nagyobb darabok nem fognak lekerülni a fákról.

 

A munkák eredményeként a megmaradó idős platánfáknak lesz elég terük ahhoz, hogy egészségesebben fejlődjenek és mindezek mellett végre, mindenki örömére a felújított homlokzat is láthatóvá válik. A platánfák egy egészségügyi kezelést is kapnak (un. endoterápiás kezelés) amellyel a cél az, hogy még évtizedek múlva is a Kossuth utca meghatározó egyedei maradjanak.

 

Szóval bárki hallja a motoros fűrész hangját a Szecessziós Ház építkezésén, az ne ijedjen meg, mert vagy az ácsok dolgoznak az építkezésen, vagy pedig folyik a kertészeti beavatkozás. Szerencsére hamarosan lombot eresztenek a fák, így a vágások nyoma hamar el fog tűnni, és egy új/régi környezetben fog pompázni a felújított épület.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 02. 25.

 

.