Akciógólt lőtt kapusunk a Kaposvárnak

(videóval)

 

Élete első felnőtt OB1-es gólját lőtte a szerdai Kaposvár-Szentes bajnokin György Dávid. Jó, süteményt mindenképpen ér a dolog, de miért érdemes külön cikkben megemlékezni róla? Hát azért, mert "Gyurika" a szentesiek kapusa!

Megmutatjuk a gólt és György Dávid válaszát kérdésünkre: hogy is volt ez?

 

A Kaposvár-Szentes meccs harmadik negyedének vége felé, a hazaiak 7:3-as vezetésénél lőtte át hosszú passz helyett a pályát a kapus. A kapospont felvételén jól látható, hogy a lövést megelőzően az oldalról bedobott labdát nem tudta jól elkapni, azt besodorta saját kapujába. Valószínűleg ennek volt köszönhető, ami ezután következett, ugyanis a megúszó játékost már nem volt értelme szöktetni, a kis időveszteség miatt ő túl közel került az ellenfél kapujához.

 

- A Kaposvárnak volt egy fölé lövése, én akkor már láttam, hogy lefordul a szélen a holland játékosunk. Az edzőm bedobta a labdát, s én egyből indítani akartam, de kicsit mögém jött, nem értem el, sőt, véletlenül betoltam a saját kapumba. Amikor megfordultam, már elég messze volt a megúszó játékosunk, viszont láttam, hogy a kapus felé húzódik, s kicsit kint van. Gondolkodás nélkül rálőttem és szerencsére jó sikerült, bement.

- De hogy jut ilyen eszébe egy kapusnak?

- Ha jól emlékszem, az utánpótlás-bajnokságokban majdnem minden évben lőttem ilyen gólt, volt, hogy többet is. Idén a Komjádi Kupában is sikerült egyszer. Az ilyen megúszásokkal kapcsolatban a védekező kapusoknak azt tanítják, hogy a megúszó játékos felé ki kell mozdulni, hogy megakadályozzák őt a labdaátvételben vagy a helyezkedéssel eleve reménytelenné tegyék a passzt. Többször van ilyen szituáció egy meccsen, mégis nehéz bevállalni, mert egyrészt gyorsan kell dönteni, a megfelelő pillanat gyorsan elmúlhat, másrészt nem egyszerű végrehajtani egy ilyen 30 méteres, ívelt, mégis erős lövést. A nagy távolság miatt a másik kapusnak még három-négy méterről is van ideje visszatérni és hárítani, ezért is kell a pontosság mellett az erő is.

- Mit szóltak a játékostársak tegnap este a meccs után? Kell vinned sütit, például?

- Persze... Az első OB1-es gól után kötelező a sütemény. Jó fejek voltak, többen már ott, a gól után, ott a medencében, mások meccs után jöttek oda és gratuláltak.

- A gólkirályi cím azért még messze van...

- Messze, de az irány jó! :-)

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

A mérkőzés végeredménye:

Kaposvári Vízilabda Klub - Metalcom-Szentes  11 -  5 (3-1, 2-1, 4-2, 2-1)

 

Szentes, 2017. 02. 23.

 

.