Hetvenkedő Hatvanasok

Már a regisztrációkor beugratták a csapatokat

 

 

Nyugdíjasoknak rendeztek országos bűnmegelőzési versenyt Hévízen, melyen Szentes is képviselte magát. A megmérettetésre mind a 19 megyéből érkeztek csapatok. A Hetvenkedő Hatvanasok elnevezésű vetélkedőt először 2011-ben szervezték meg a Zala Megyei Rendőr főkapitányság munkatársai. Akkor még csak a környékbeli szépkorúakat szólították meg, mára viszont a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával országossá nőtte ki magát a rendezvény, ahol játékos feladatokat kell megoldaniuk a résztvevőknek.

 

 

Tóth László - rendőr őrnagy, ZMRFK - Bűnmegelőzési alosztály: "A versenyzőkben elsősorban azt kell, azt szeretnénk tudatosítani, hogy mindig mindenre figyelni kell és mindig lehet, hogy az elsődleges szándék mögött van valami alantas dolog. Például, már az első feladaton úgy átestek a csapatok, hogy ők azt nem is tudják. A regisztráció alatt aláírtak egy szerződést, egy kamu szerződést, ezt így hívjuk, amelyben ők egy mágneses párnát vásároltak meg 300.000 Ft-ért. Természetesen ezt mi meg fogjuk semmisíteni, ezzel azt szerettük volna bemutatni, hogy bármikor kihasználhatják a jóhiszeműségüket az idősebb korosztálynak."

A statisztikák alapján a csalók középpontjában főként nyugdíjasok állnak, őket próbálják átverni. A Hetvenkedő Hatvanasok versengés célja ezért, hogy bűn- és balesetmegelőzési ismereteket jutassanak el a 65 éven felüliekhez.

 

 

A rendezvény célja az volt, hogy bemutassák azokat a módszereket, melyeket leginkább az idősek becsapására használnak a bűnözők, illetve azokat az eszközöket, lehetőségeket, hogy miként lehet megelőzni, hogy bűncselekmény sértettjévé váljanak. Az idősek biztonságának védelme a társadalom feladata, de saját maguk, a szomszédjaik vagy éppen a családjuk is sokat tehet azért, hogy megóvják magukat a kellemetlenségektől.

 

 

A szentesi csapat az alábbi plakáttal készült, hogy színesítse a versenyt!

 

 

Szentes, 2017. 11. 29.

 

.