A Mikulás előszobája - Szentesen

December 4-én este kapcsolódnak fel az ünnepi fények Szentesen

 

 

 

2017. november 22-én a Szecessziós Házban tartották „A Mikulás előszobája" városi mikulásváró program ismertetőjét, mely 2017. december 4.-én (hétfőn) 16-18 óráig lesz.

 

Torday Henrietta idegenforgalmi referens a program megálmodója elmondta, hogy két évvel ezelőtt döntött úgy a város, hogy az akkori jelmondatának megfelelően, - melyet országos médiumok is kommunikáltak: „Nyitott kapuk, nyitott város" - megrendezi a Városházán a „Mikulás előszobája" elnevezésű gyermekprogramot. Az első alkalommal szó szerint zsúfolásig megtelt a Városháza, hiszen kicsik és nagyok egyaránt kíváncsiak voltak a programra.

 

Dr. Demeter Attila alpolgármester elmondta, hogy a tavalyi évben folytatódott a hagyomány, már kibővült lehetőségekkel. Nagy népszerűségnek örvendett a „kívánságdoboz" hiszen sok-sok kisgyermek írt a Mikulásnak, hogy az teljesítse kívánságát. Volt kisgyermek, aki foci mezt kapott, volt aki igazi hercegnővé változhatott, volt aki „kukásautóra" ülhetett fel, és volt olyan is aki lovas kocsin nézhette meg a várost.

 

Kiemelkedő volt az is, hogy a kabinet hölgy tagjai egyéni gyűjtést szerveztek. Az első évben jelentős mennyiségű játékot adtak át a családsegítő munkatársainak, óvodáknak és a bölcsődének. A tavalyi évben az ünnepségen részt vevő rászoruló családoknak gyűjtöttek játékokat és gyermekruhát. Minderre való tekintettel döntöttünk úgy, hogy a harmadik alkalommal is megrendezzük - ha úgy tetszik - a városi mikulásváró ünnepséget.

 

 

 

 Antal Balázs Tibor bizottsági elnök elmondta, hogy idén új helyszínen kerül megrendezésre a program. A Petőfi Szálló - Szecessziós Ház változik át ideiglenes játszótérré hétfőn, valamint pályázatokat írtak ki óvodás-iskolás csoportok, osztályok számára. Egyszer rajzokat várnak, valamint meséket, melyek közül a zsűri a legjobbakat jutalmazza. A téma: Az igazi karácsony!

 

Várjuk azon csoportok munkáit, akik közösen rajzolnának, vagy találnának ki egy mesét az ünnep, a város, a közösség jegyében! A pályamunkákat a városháza 210-es irodájában lehet átadni Torday Henriettánál és Hajós Viktóriánál! A rajzok k i lesznek állítva a Petőfi Caféban, a nyertes mesét, pedig a Szentes Televízió karácsonyi műsorában felolvashatja, vagy felolvashatják a szerzők.

 

Idén is várja a kívánságokat a Mikulás-doboz az Önkormányzat bejáratánál elhelyezve: Itt elsősorban nem tárgyi kívánságokat várunk, hanem olyan kéréseket, amelyek nem mindennapiak, hanem egy régi vágy, lehetőség alapját képezik. Az Önkormányzat nyitvatartása alatt behelyezhetik a leveleket a portán található ládába.

 

 

 

Az idei program különlegessége, hogy 17 óra előtt a Petőfi Szálló előtt a gyerekekkel közösen felkapcsoljuk az új karácsonyi fényeket a városban! Ezen kívül lesz még: - lufthajtogató bohóc - a csongrádi vadnyugati város hívogatója - fellép: a Csigaduó gyermekzenekar - csillámtetoválás - kézműves sarok - fotófal - sütemény és tea

 

A programok valamint a belépés díjmentes!

 

Program:

December 4. 16:00: a Szecessziós Ház előtt hangolódunk a Mátéffy utcai óvoda óvodásaival

16:05: ünnepélyes megnyitó a kávéházban, eredményhirdetés — rajzpályázat, mesepályázat

17:00: kigyúlnak a karácsonyi fények a Petőfi előtt, közben kötetlen játék és szórakozás!

 

Szentes, 2017. 11. 24.

 

.