Újabb nyolc épületet korszerűsít a Csongrád Megyei Kormányhivatal

 

Kisteleken, Szentesen, Hódmezőváráshelyen, Szegeden és Csongrádon újabb nyolc épületet korszerűsít a Csongrád Megyei Kormányhivatal uniós forrásból. A főosztályok épületei új ablakokat és hőszigetelést, az energetikai korszerűsítés jegyében némelyek pedig napelemeket kapnak.

 

 

 

Az energetikai korszerűsítéssel több mint kétmillió forintot takaríthat meg a Csongrád Megyei Kormányhivatal szentesi Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya, az Ady Endre utcai épületen ugyanis többek között kicserélik az utcára nyíló ablakokat, klímaberendezésekkel szerelik fel a szobákat, hőszigetelik, illetve napelemmel szerelik fel az ingatlant. A megyei kormányhivatal az uniós energiatakarékos beruházással újabb félmilliárd forintból teszi korszerűbbé épületeit, melytől éven szinten jelentős energia- és költségmegtakarítást vár a szervezet – derült ki csütörtökön, a szentesi épület előtt tartott sajtótájékoztatón.

 

 

 

Szeptemberben a megye öt településén indul el a mintegy félmilliárd forint uniós forrásból megvalósuló beruházás, melynek részleteiről Juhász Tünde kormánymegbízott és Farkas Sándor országgyűlési képviselő tájékoztatta a sajtót. Az energetikai korszerűsítés egészen jövő év májusáig tart majd, a kormányhivatal pedig összesen több mint 15 millió forint megtakarítást vár a nyolc ingatlan részben vagy egészben történő felújításától.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 09. 18.

 

.