Jubileumi Szentesi Lecsófesztivál 2016

Beszámoló több mint félezer fotóval és videókkal

 

 

Újra több száz bográcsban rotyogott a lecsó Szentesen. Szeptember első hétvégéjén több száz főző csapat mérte össze tudását és alkotott fantasztikus lecsókölteményeket. Idén immár 15. alkalommal került megrendezésre a Szentesi Lecsófesztivál, mely sok ezer embernek nyújtott különleges élményt.

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

 

A szervezők számos érdekességgel, meglepetéssel várták a fesztiválozókat. Ebben az évben szó szerint király bulit szerveztek. Ez pontosan azt jelentette, hogy a gyermekek között több ezer papír lecsókoronát osztottak ki, így mindenki a lecsó királyának érezhette magát az eredményhirdetésig. Valamint a legbátrabbak a lecsó rabjává is válhattak egy kalodába bújva. Mondanunk sem kell, hogy számos szelfi készült a mind két meglepetésről, szóval tényleg királyi buli volt.

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

A galéria ITT tekinthető meg!

 

 

 

A főzők idén is meglepetésekkel rukkoltak elő. Pl. volt Szatmári Szilvapálinkás lecsó "békön csipsszel" tejföllel, valamint rókagombás lecsó fürjtojással. A fellépőket is meginterjúvoltuk  a lecsójukról így kiderült, hogy

Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) a tojásos lecsót szereti. Bangó Margit rántott hússal vagy süloldalassal álmodja a lecsót. Tóth Gabi kizárólag a bográcsos lecsót szereti, hogy érződjön rajta a füst íze is, de a benne lévő lecsó picit csípősen elkészített cukkínis lecsó legyen. Füstölt húsos szalonna kell, hogy alapul szolgáljon a zsiradéknak, és így áll össze a dunántúli lecsó.

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

 

Természetesen idén is végig szaladtunk a teljes fesztiválon kameránkkal. Voltak akik nem tudtak átmenni a másik utcába, mert annyi ismerős kínálta meg az embert vagy lecsóval, vagy valami töménnyel, hogy vissza is kell tudni térni az asztalhoz.

 

 

 

Az idei évben Növényi Norbertet köszönthettük a fesztiválozók között, aki előszeretettel kóstolta a lecsót. A harmadik kínálás után csak annyit mondott: "Ezt nem lehet gyomorral bírni!".

Hát a zsűri sem bírta csak a nyolcadik fesztiválig, amióta Fortuna keze választja ki a legjobb lecsót.

 

Idén a mátészalkai Rotary Klubnak kedvezett a szerencse, akik aranyfakanállal térhettek haza a Szatmári Szilvapálinkás lecsójuknak "békön csipsszel" ételüknek köszönhetően. Ezüst fakanalat a Szilvert TSE kapta, és bronz fakanalat Csöpi és csapata vehette át.

 

 

 

A jótékonysági kóstolójegyekből a Vöröskereszt csapata gyűjtötte össze a legtöbbet, és ezzel is hozzájárult a Gift of Life (Ajándékozz életet) mozgalomhoz.

 

 

 

A HUNOR COOP ZRt. augusztusi akciójának az eredménye a Szentesi Lecsófesztivál​ - on lett kihirdetve, azaz kihúzva, mely szerint Horváth Károlyné isaszegi lakos örülhet a színig feltöltött hűtőnek. Horváth Károlynénak csak annyit kellett tenni ezért a nyereményért, hogy 3000 forint felett kellett vásárolnia COOP KLUB kártyáját felmutatva, és a blokkot aláírva a gyűjtőedénybe bedobni azt. Rajta kívül még tizenkétezren tették meg ezt, de Növényi Norbert keze neki kedvezett! Gratulálunk!

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

 

A rendezvény számos programot és bemutatót tartalmazott és inkább a képek és a videók meséljék el a hangulatot, mely idén is feledhetetlen volt.

Feledhetetlen, mert a rendezvény évekkel ezelőtt kinőtte az ország határát. Itt voltak a szomszédos országokon túl a finn testvértelepülésnek Kaarinának polgármester. Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról érkezett magyarok elhatározták, hogy a szentesi lecsófesztivál lesz az a találkozópont, melyre mindenki eljön, hogy erősítsék identitásukat.

 

Ennek a gondolatnak nagyon szép eseménye volt, amikor a vendégek a színpadon összegyűltek, hogy köszöntsék a résztvevőket, valamint Kiss Viktória elénekelte az Ismerős Arcok: Nélküled című számát.

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 09. 04.

 

 

 

.