Vöröskeresztes Bázisiskola lett a Rigó

Az országban elsőként (videóval)

 

 

 

2016. június 8-án a XV. Rigó Gálán elsőként Pótári Tímea intézményvezető köszöntötte a rendezvény résztvevőit, valamint a meghívott vendégeket, akik nem csak a gála miatt érkeztek, hanem azért is mert ezen a napon az iskola az országban elsőként a gyógypedagógiai intézmények közül, Vöröskeresztes Bázisiskola lesz, lett, majd megemlékezett az iskola névadójáról Rigó Alajosról, akinek felolvasta rövid életútját.

 

 

 

- Ezúton köszönjük Felföldiné Virág Klári kezdeményezését ösztönzését, intézményünkért tett erőfeszítéseit ezen a területen. Valamint köszönjük a Vöröskereszt országos, regionális és helyi vezetőségének is a bizalmat, hogy alkalmasnak találták intézményünket a programba való felvételre - mondta az intézményvezető asszony.

 

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

A Vöröskeresztes Bázisiskola Program leírása röviden: A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 2001-ben indította el Bázisiskola Programját 20 általános iskola részvételével. Az azóta eltelt időben az iskolák száma megsokszorozódott. Mára több mint 150 általános és középiskola tagja országszerte ennek a programnak, melynek lényege, hogy az iskolai nevelésben kiemelt szerephez jussanak a Vöröskereszt tevékenységével rokon ismeretek.

 

 

 

- Ez azt jelenti, hogy a programban részvevő iskolák tanulói szabadidejükben elsősegély nyújtást tanulnak, idővel rendszeres véradók lesznek. Illetve, hogy az iskola szellemiségéből adódóan természetessé válnak számunkra olyan korszerű életmódbeli magatartásformák, amelyek nem csak egészségük megőrzésében, hanem felelősségteljes közösségi szerepvállalásban is kulcsfontosságúak.

- A bázisiskola elnevezés arra is utal, hogy ezen iskolák a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tagjainak és önkénteseinek fontos bázisai és ezért a szervezet nagy becsben tartja mindnyájukat.

 

 

 

- A Rigó Gála jelzi számunkra, hogy hamarosan itt a tanév vége. Egy hét múlva véget ér a 2015/2016-os tanév. A jövő héten szerdán véglegesen útjára bocsátunk 10 fiatalt, és bízunk abban, hogy megtalálják számításukat és megállják helyüket a „nagybetűs" életben - mondta Pótári Tímea intézményvezető.

- A Rigó Gála mindig üde színfoltja a tanévnek, hiszen vagy egy közös iskolai produkcióval készülünk, vagy minden osztály külön lép fel prózai, zenés, vagy táncos előadásokkal. Most ez utóbbi történt, és bízom benne, hogy ismét sok vidám percet szereznek a gyermekek és a felkészítőik mindannyiunk számára.

 

További képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 06. 08.

 

 

 

 

 

.