Juniális - az összetartozás jegyében

Ünnep a Kinizsi Parkban

 

 

 

Negyedik alkalommal rendezi meg a Kinizsi Park Fábiánsebestyénben a Kinizsi Juniálist, mely nem más, mint a környező 22 település egymás közötti, játékos vetélkedője. 2016. június 4-én, szombaton a közösség-, és csapatépítő találkozó keretében a résztvevők együtt emlékeznek meg a trianoni békediktátum évfordulójáról is. Az idei rendezvény fővédnöke dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja, díszvendége pedig Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes lesz.   

 

 

 

A Juniális védnöke és egyben házigazdája idén is Farkas Sándor országgyűlési képviselő, helyszíne ismét a fábiánsebestyéni Kinizsi Park fogathajtó versenyeinek területe. A győztes csapat ezúttal is a Kinizsi Vándorserleget viheti magával. A díjat korábban Csengele, majd Pusztaszer, tavaly pedig Tömörkény csapata nyerte el, és birtokolta egy-egy évig, de természetesen ezen felül gáláns jutalomban is részesülnek a legjobbak.

 

 

 

Június 4-e, a trianoni évforduló időpontja, így természetes, hogy a résztvevők megemlékeznek a tragikus történelmi eseményről. Ez a nap azonban nemcsak az emlékezésé, hanem a Nemzeti Összetartozás ünnepe is, amely méltó módon jelzi, hogy a magyarok mindenekfelett összetartozónak vallják magukat, ha kell, összefognak – a rendezvény életre hívásának egyik alapgondolata is ez volt.

 

 

 

Program:

9.00 Ünnepélyes köszöntő - sorsolás (a csapatkapitányok részvételével)

10.00 Vetélkedő

 

Versenyszámok: A program során a települések kb. 5-10 perces, saját műsorszámot is előadnak amellett, hogy összemérik tudásukat kapura lövésben, darts és csocsóversenyben, szalmafonásban, és természetesen a főzésben.

A csapatok létszáma: 10 játékos+ 2 fő horgász

A horgászverseny 8-12 óráig tart (Kellékek: 1-1 bot, 1-1 horoggal; Helyszín: Fábiánsebestyén, 5-ös tó, Koticzki major. Horgászverseny vezetője: Bozó Károly, Tel.: 30/867-5305).

 

Főzőverseny: A csapatok hozzák magukkal szakácsukat, az alapanyagokat és a főzőfelszerelést! A tűzifát biztosítjuk.

 

Szentes, 2016. 06. 03.

 

 

.