36 településről érkeztek az első Szentesi Gyermekfesztiválra

Turisztikai szempontból is kiemelkedő volt a Szentesi Gyermekfesztivál!

 

 

 

Az elmúlt hét végén került megrendezésre Szentes Város Önkormányzata támogatásával, a szentesi  Kurca-part Kalandpark területén az első Szentesi Gyermekfesztivál. A rendezvényen számtalan érdekesség várta a látogatókat, családokat és gyermekeket. A belépőjegy megváltsa után szabadon használható és igénybe vehető volt a gyermekek és szüleik részére a trambulin, ugrálóvár, disc golf, bulder mászótér, gyermek kalandterep, arcfestés, lovaglás, zombi vadász pálya, Playstation szoba, óriás buborék készítés, mini labirintus, western aranymosás, retro meseszoba, oldalkocsis motorozás, sétakocsikázás, elektromos kiskocsikázás, lovagi tábor, állatsimogató, kötélpályázás, valamint a színpadi produkciók is.

 

 

 

A színpadi produkciók között voltak meseműsorok, gyermekkoncertek, fitness bemutatók, bohócműsorok, és bűvészműsor is. A bohócok a műsoruk után ajándék lufikkal lepték meg a gyermeket. A programok között volt még lovastorna bemutató (Szentesi Voltige Team), kutyaterápiás bemutató (Csák Petra), és a Kutya és az ember kapcsolata (MEOE Szentes) bemutató is.

 

 

 

A paint ball pályán a „gyermek kommandós” kiképzésen is sok hasznos dolgot tanultak a gyermekek, akik a „kiképzés” végén egy oklevelet is kaptak emlékbe. A retro szobában mesékkel várták a kicsiket, akikre a retro szoba mellett lévő „Tücsök klub” gyermekmegőrzőben is sok vidám dolog várt. Nagy örömet okoztak a rendezvény jelmezesei, többek között Batman, Pókember, Gru, Mignon Dave,  vagy éppen Shrek.

 

 

 

A kalandpark kabalája, Kupaka kacsa is nagyon népszerű volt a kicsik körében. A jelmezek szempontjából a legnagyobb sláger mégiscsak az 501-es osztag „birodalmi rohamosztagosai” voltak, akiket feltűnésük után egyből megleptek a „fotó vadászok”. A szervezők sok figyelmet fordítottak a kicsikre és szüleikre is. Az anyukák részére anyuka megőrző került kialakításra, ahol ingyen sminket és sminkeléssel kapcsolatos tanácsokat kaphattak.

 

 

 

A rendezvényre külön gyermek vécék kerültek kialakításra, valamint a gyermekmegőrzőben az épületben lévő pelenkázón túl még egy pelenkázó is kialakításra került. A Gyermekfesztivál turisztikai szempontból is rendkívül erős volt, hiszen a leadott tombolaszelvények alapján (amelyek szintén benne voltak a belépő árában) kiderült, hogy összesen 36 városból/településről érkeztek látogatók Szentesre!

 

 

 

A rendezvény főszervezője, Bertók Róbert az alábbi gondolatokkal összegezte a rendezvényt:

 - Nagyszerű érzés volt megélni ezt a gyermekrendezvényt, hiszen bármerre is nézett az ember, vidám gyermekeket, és boldog szülőket láthatott.  Érződött a szülőkön, hogy ők is felszabadultabbak voltak a rendezvényen - nem csak a biztonság miatt – hiszen a gyermekeik számtalan dolgot használhattak egész nap a belépőjegy megváltása után, így nem kellett aggódniuk amiatt, hogy mennyibe fog kerülni a rendezvényen való részvétel.

 

 

 

- Még soha nem láttam olyan rendezvényt, ahol komplett családok reggeltől estig jelen vannak, és jól érzik magukat, majd másnap visszajönnek, és ott folytatják ahol előző nap abba kellett hagyniuk a zárás miatt. A rendezvényről sokat elárul, hogy elhagyott pénztárcákat, sőt  iPhoneS6 telefont is leadtak a becsületes megtalálók. Az egész rendezvényre ez a légkör volt jellemző, és ez szuper volt. Szintén felemelő érzés, hogy a mai napig érkeznek ismerősöktől, és ismeretlenektől is a köszönő facebook üzenetek.

 

 

 

- Ezúton szeretném megköszönni az Önkormányzat, és minden támogató segítségét! Bízom abban, hogy jövőre is segítik a rendezvény megvalósulását, hogy egy újabb csodás nappal ajándékozzuk meg a szentesieket, és a Szentesre érkező családokat.  Külön köszönet a rendezvény összes együttműködő partnerének, akik szolgáltatásaikkal és műsoraikkal emelték a rendezvény színvonalát!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 06. 02.

 

.