Megújul a férfi vízilabda csapatunk!

Hajrá Szentes!

 

 

Lukács Dénes a szentesi férfi vízilabda csapat edzője az egyiptomi szövetségi kapitányi tisztet is ellátja (junior korosztályban) – jelentette be tegnap a Pano Sport Pubban tartott sajtótájékoztatón Dömsödi József, a Szentesi Vízisportért 2006 Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki az újabb szereposztás szerint Bujdosó Tamás férfiszakág-vezető munkáját is segíti.

 

Lukács Dénes, a Valdor- Szentes vezetőedzője, aki 2+1 évre kötelezte el magát a klubhoz, közölte: a Kurca-parti együttes nem szenved hátrányt, távolléte alatt Pellei Csaba és az OB II-es gárda trénere, a visszavonult Komlósi Péter helyettesíti, például a július 27-én startoló felkészülés egy része alatt.

 

 

 

A csapatnál az előzetes várakozással ellentétben nagy volt a jövés-menés, a Valdor-Szentes kerete szinte teljesen kicserélődött. Távozott: Pellei Frank (Szeged), Dőry Farkas (FTC), Miljan Popovics (a bajnokság végéig volt szerződése), Zlatko Rakonjac (Pécs), Thomas Lucas (Spanyolország, Mataro?), Horváth Alex és Boros Tamás – utóbbiaknál még nem ismert a klub. Négyen maradtak, a csapatkapitány Weszelovszky László, Vörös Viktor, Nagy Márton és Werner Richárd.

Az üres posztokat a következőkkel töltik fel: Igor Lazics (29 éves, kapus, szerb, Nis), Luka Sekulics (27 éves, balkezes, montenegrói, horvát, Jadran Split), Radovan Latinovics (24 éves, védő és center, montenegrói, Jadran Split), Maklári Ádám (a holland góllövőlistán 2. lett, most Máltán játszik), Hegedűs Bence (visszatér Szentesre, védő), Macsi Patrik (19 éves, jó adottságú pólós). Lukács Dénes Dorián (18 éves, bekk, center, Szolnok, a bajnokcsapat tagja). Utóbbi, nem nehéz kitalálni, a vezetőedző fia.

Az említetteken kívül még előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Somogyi Balázzsal, jelenleg még svájci együtteséhez köti szerződés – árulta el Lukács Dénes, majd azzal folytatta: elképzelhető, hogy visszatér a kapus Strahinja Szretkovics, ezenkívül fiatal, ifjúsági korú játékosok is szerephez juthatnak a felnőtteknél, ők a következők: Farkas Kristóf, Pellei Kristóf, Bocskay István, Kókai Tibor, Tóth Gyula és a második Szolnokról Szentesre igazol Lukács Ábel Benedek, de Komlósi is rajta lesz a nevezési listán.

 

Amíg nem ismerjük a csoportokat, az esélyekről sem lehet nyilatkozni, de úgy érzem, erősödtünk, és mindent megteszünk a jó szereplésért – mondta zárásként a tréner.

 

Szentes, 2015. 06. 12.

 

.