Szentesi Szárnyas Napok a hétvégén

- részletes programismertető -

 

2015. június 19-20-i időpontban ismét Szentes lesz a szárnyas gasztronómiai és a sör fővárosa - hallhattuk 2015. június 9-én a Kurca-part Kalandparkban megtartott sajtótájékoztatón Bertók Róberttől a rendezvény főszervezőjétől! Ezen a két napos eseményen számtalan program, finomabbnál finomabb szárnyasokból készült ételeket, és a remek söröket a Szentesi Szárnyas Napokon, melyen idén különleges értékelés lesz a Kakaspörkölt-főző fesztiválon.

 

Az idén új zsűri fog közreműködni a kakaspörkölt főzésnél, hogy garantáltan pártatlan és a legnagyobb ínyencséggel legyen eldöntve kié az idén a legfinomabb Kukori-pörkölt.

Már elárulhatjuk a zsűri új személyét, ez nem más, mint Fortuna! Tényleg! Ez nem kacsa, bár a szárnyas napokból kiindulva még lehet az is, de tény, hogy az első helyezettnek, nem csak jó kakaspörköltjének kell lennie, hanem még „malacának” is!

 

Az elmúlt évek tapasztalatai azt hozták, hogy 100 feletti bográcsban főtt ételt nem lehet gyomorral bírni a kóstolását, de mindez nem csökkenti azt az élményt, melyet ez a két nap jelent és így mindenki azonos eséllyel indul a versenyben.

 

 

A csapatoknak nem kell gyomorgörccsel főzni, mert hogy mit szó hozzá a zsűri, hanem lehet nyugodtan mindazt beletenni, amit Apus gondolt! :-)

 

És a jutalom? Díjazás? - elárulhatom - mondta Bertók Róbert - hogy jobban megéri idén főzni, mert olyan sok és értékes nyeremény kerül kisorsolásra, mely az elmúlt években még soha! Pl. wellness hétvége 100.000,- Ft feletti értékben kerül kisorsolásra a tombola fődíjaként!!!

 

A rendezvény minden napja tartogat meglepetéseket, akár ételről, italról, vagy vetélkedőről, legyen szó. Az idei évben ismét lesz Sörkirály választás, Csirkeszárnyevő verseny, Sör Kalandtúra, Kakas szépségverseny, Darts bajnokság. Idén is több mint 100 bográcsban készülnek a finomabbnál finomabb kakaspörköltek a Hungerit Kakasfőző versenyen!

 

 

A programokról még annyit, hogy három színpadon folynak majd a rendezvények, így a nagyszínpad mellett lesz gyerekszínpad, és a főzők színpada. Külön plakát készült a gyerekprogramoknak a jobb áttekinthetőség érdekében, de lesz még egy különlegesség is. Idén lenne 25 éves a Coctail zenekar, mely a 90-es években nagyon népszerű volt Szentesen. Egy buli erejéig újra összeállnak a Szentesi Szárnyas Napokon, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

 

A rendezvény kiemelt támogatója a Hungerit Zrt. baromfifeldolgozó cég, amely termékei világszinten elismertek.

 

Szentes, 2015. 06. 17.

 

.