Kakaspörkölt-főző fesztivál

a Szentesi Szárnyas Napokon

 

2015. június 19-20-i időpontban ismét Szentes lesz a gasztronómiai és a sör fővárosa! Ezen a két napos eseményen számtalan program, finomabbnál finomabb szárnyasokból készült ételeket, és a remek söröket.  

 

Az idén új zsűri fog közreműködni a kakaspörkölt főzésnél, hogy garantáltan pártatlan és a legnagyobb ínyencséggel legyen eldöntve kié az idén a legfinomabb Kukori-pörkölt.

 

Már most elárulhatjuk a zsűri új személyét, ez nem más, mint Fortuna! Tényleg! Ez nem kacsa, bár a szárnyas napokból kiindulva még lehet az is, de tény, hogy az első helyezettnek, nem csak jó kakaspörköltjének kell lennie, hanem még „malacának” is!

 

Az elmúlt évek tapasztalatai azt hozták, hogy 100 feletti bográcsban főtt ételt nem lehet gyomorral bírni a kóstolását, de mindez nem csökkenti azt az élményt, melyet ez a két nap jelent és így mindenki azonos eséllyel indul a versenyben.

 

A csapatoknak nem kell gyomorgörccsel főzni, mert hogy mit szó hozzá a zsűri, hanem lehet nyugodtan mindazt beletenni, amit Apus gondolt! :-)

 

 A rendezvény minden napja tartogat meglepetéseket, akár ételről, italról, vagy vetélkedőről, legyen szó.

Az idei évben ismét lesz Sörkirály választás, Csirkeszárnyevő verseny, Sör Kalandtúra, Kakas szépségverseny, Darts bajnokság. Idén is több mint 100 bográcsban készülnek a finomabbnál finomabb kakaspörköltek a Hungerit Kakasfőző versenyen!

 

A rendezvény kiemelt támogatója a Hungerit Zrt. baromfifeldolgozó cég, amely termékei világszinten elismertek.

Fellépők: Kasza Tibor, Cozombolis, Kontor Tamás, a 25 éves Coctail, Heimmattöne Capelle, Chevrolet Band, Marchin Jazz Band, stb......


 

 

Szentes, 2015. 06. 04.

 

.