Bemutató kertészetet adtak át Szentesen

Átadták a Duna-R Kft. szentesi kertjét

 

 

A magyar tulajdonban lévő Duna-R Kft.-t több mint 20 éve alapították. Most saját erőből, 100 millió forint ráfordítással hoztak létre egy olyan telepet, ahol a gazdálkodók saját szemükkel láthatják milyen növények sarjadnak az általuk előállított magokból.

2015. június 24-én a szentesi Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban indult a mintakertészet átadó program.

 

 

 

Elsőként Szirbik Imre polgármester köszöntötte a vendégeket. Köszöntőjében visszaemlékezett Dr. Szalva Péter munkásságára, aki révén vált ismertté a szentesi növénynemesítés.

Farkas Sándor beszédében a jövőre utalt, mert a kormány a következő hat évben kiemelten támogatja a kertészeti ágazatot.

Ruszthi Attila a cég képviselője elsőként ismertette a szentesi beruházást, majd elmondta, hogy a cég központja a Kurca-parti városba költözik. Már folynak tárgyalások, hogy további területeket vásároljanak, és a kutatás-fejlesztésnek is Szentesen lesz a székhelye.

 

 

 

Thomas Ogden, a Cocogreen Ltd. (UK) vezető képviselője a kertészetben használt termékükről, a kókuszrostról beszélt és reméli, hogy a most már "szentesi" cég közép-Európa egyik vezető társaságává növi ki magát.

 

 

 

Az ünnepség zárásaként Horvát József, a Szegedi Tudomány Egyetem Élelmiszer-ipari Főiskolai Karának tanszékvezető tanára és Ruskó József, a Duna-R Kft. ügyvezető igazgatója szakmai, kutatási együttműködési megállapodást írt alá.

 

 

 

Ezután a vendégek kiutaztak az Ipari Park északi zónájába, a Bolgárkertészek utcába, ahol Szirbik Imre polgármester és Farkas Sándor országgyűlési képviselő a nemzeti szalag átvágásával felavatta a Kísérleti Telepet

 

 

A program zárásaként, külföldi és hazai vendégek az ünnepség után szétnézhettek a paprika-, paradicsom-, uborka-, padlizsán-, szamóca-, szeder-, málna-, ribiszke-, rózsa-, és gerbera sorok között.

 

 

 

 

 

További képek a kertészetből:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 06. 26.

 

.