1800 km futva!

Körbefutotta Zipperer Viktor Magyarországot

 

 

 

Zipperer Viktor szakaszvezető kitűzött maga elé egy célt, amelycélt a következő számok jellemeznek: 1800 km, 316 település, 62 nap. Ezekből a számokból pedig kikerekedik országunk határa, amely mentén 316 települést érintve, 62 nap alatt Viktor körbefutotta Magyarországot.

 

 

 

A 16 évvel ezelőtt — édesapjával közösen — kerékpáron már megtett táv immár futva történő leküzdésének gondolata mellé társult az is, hogy tisztelegjen alakulatunk fennállásának 80. évfordulója előtt.

 

 

 

A gondolatot tett követte és mostanra a cél megvalósult. Viktor körbefutotta az országot és személyes céljai megvalósítása mellett méltó emléket állított a katonának, aki bármilyen körülmények között helytáll és mindent megtesz a meghatározott feladat végrehajtása érdekében. Ahhoz viszont, hogy egy ekkora terv megvalósulhasson a személyes edzettség, felkészülés és akaraterő mellett szükség van támogatásra is.

 

 

 

Amikor szeretteink távol vannak, de gondolunk rájuk, az átsegíthet minket a nehéz pillanatokon és erőt meríthetünk egy közösen megélt pillanat emlékéből is. Ezért az első köszönet szóljon a családnak, az édesanyának, édesapának és Viktor párjának, Ildikónak.

 

 

 

Köszönet illeti a támogatást nyújtó Bartha Lászlót, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület elnökének Lőrincz Gábor nyá. őrnagyot és a Damjanich János Alapítvány kuratóriumának és a kuratórium elnökének, a jelenleg külföldön szolgálati feladatait ellátó Kaszanyi Sándor alezredest

 

 

 

Köszönet az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság állományának a segítséget, kiemelten Ruza György őrnagy Úrnak, aki koordinálta az egyes településeken a szállások biztosítását.

 

 

 

Köszönet illeti azokat a kísérőket is, akik kerékpáron vagy autóval kísérték Viktort, személyesen is megemlítve az ezred állományából Kisalbert Imre és Vigvári Tibor őrnagyot, Kovács István századost, valamint Körmendi József zászlóst.

 

 

 

Köszönet illeti Szántó Mária szakaszvezetőt és Gajda Gábor tizedest, akik folyamatosan szerkesztették és írták a HATARFUTAS2015 honlapot, valamint frissítették Viktor facebook oldalát, lehetőséget biztosítva bárkinek, hogy napról-napra friss híreket kapjon a futásról.

 

Végül, de nem utolsósorban pedig köszönet illeti azon települések önkormányzatait, a civil szervezeteket és magánszemélyeket, akik szállást, pihenési és kikapcsolódási lehetőséget, valamint ellátást biztosítottak Viktornak az útja során.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 06. 26.

 

 

.