V. Szentesi Szárnyas Napok

Már lehet nevezni a kakasfőző versenyre!

 

 

 

2015. június 19-20-i időpontban ismét Szentes lesz a gasztronómiai és a sör fővárosa! Ezen a két napos eseményen számtalan program, finomabbnál finomabb ételek, és kiváló házi sörfőzdék remekei várják majd a látogatókat és turistákat. Az idei rendezvényen a Cseh Köztársaság kiváló sör remekeivel is megismerkedhetünk. A látogatók megkóstolhatják a finomabbnál finomabb szárnyasokból készült ételeket, és a remek söröket.

A rendezvény idén is a csodás zöld környezetben fekvő Kurca-part Kalandparkban kerül megrendezésre (Szentes, Kováts Károly u. 2.). Az idei rendezvényen a gasztronómiai kalandok mellett sok más izgalmas kaland várja majd a látogatókat.

 

 

 

Idén ismét megrendezésre kerül, immáron 5. alkalommal, a Hungerit Kakasfőző Verseny, amelyre már nevezhetnek a csapatok.

A résztvevő csapatok, és a kedves látogatók a főzés közben kortyolgathatják a magyar házi sörfőzdék, és a prémium cseh sörfőzdék különleges remekeit. Fogyasztható lesz többek között világos, barna , vörös, fekete, búza sör, és magas alkohol tartalmú gyümölcsös sör is. A sörök kedvező áron lesznek kaphatók a rendezvényen! Főzés közben pedig mind a gyermek kalandterepen, mind a főző helyszínen felállított színpadon végig vidám és szórakoztató műsorok gondoskodnak a jókedvről.

A főzőverseny június 20-án, szombaton délután 13:00 órakor kezdődik. A csapatoknak délelőtt 10:00 órától lehet elfoglalniuk a számukra előre kijelölt főzési helyeket, miután regisztrálták magukat a helyszínen lévő információs sátorban. Regisztráció szintén délelőtt 10:00 órától. Az eredményhirdetésre 18:30 órakor kerül sor a kisszínpadon!

 

 

 

A versenyre a nevezési díj: 8.000,- Ft, azaz nyolcezer forint, amelyösszegért a benevezett csapatok a következő kiegészítőket kapják:

– 1 db gondosan felpucolt, megtisztított és feldarabolt állapotban átadott kakast

– 1 kg friss kenyeret

– 1 db sörasztal, 2 db sörpaddal

– a főzéshez elegendő, gondosan kiszárított, felaprított tűzifát és gyújtóst

– 4 db sörbont, amely a kijelölt sörfőzdékben beválthatók!

– 1 db szemeteszsákot

A bográcsot, bográcsállványt, fűszereket és egyéb kívánt kiegészítőket a csapatoknak kell hozniuk!

Plusz sörpad garnitúrát 1,000 Ft/garnitúra áron tudunk biztosítani a csapatoknak a verseny idejére

Fontos!

A verseny eső esetén is megrendezésre kerül! Kérjük az induló csapatokat, hogy eső esetén gondoskodjanak pavilonról a saját számukra!

Nevezéseket csak érkezési sorrendben az első 130 indulóig tudjuk elfogadni, maximum 2015. június 11.-i időpontig!

 

A rendezvény kiemelt támogatója a Hungerit Zrt. baromfifeldolgozó cég, amely termékei világszinten elismertek. A rendezvény minden napja tartogat meglepetéseket, akár ételről, italról, vagy vetélkedőről, legyen szó.

 

Az idei évben ismét lesz Sörkirály választás, Csirkeszárnyevő verseny, Sör Kalandtúra, Kakas szépségverseny, Darts bajnokság. Idén is több mint 100 bográcsban készülnek a finomabbnál finomabb kakaspörköltek a Hungerit Kakasfőző versenyen!

 

 

Szentes, 2015. 05. 11.

 

.