Rotary túra a sérült sportolókért

Az 500 kilométer gyalogtúra Szentesen is áthaladt

 

 

A csíkszeredai születésű Bálint István, aki az orosházi Rotary Club tagja 500 kilométer hosszú gyalogtúrát tesz meg már nem első alkalommal egy meccsen sérült, majd elhunyt aradi rugby játékos, Alex Gradinarua emlékére, illetve sérült sportolók, pontosabban a sérült rugby-játékosok támogatása céljából.

 

 

 

Idén két részletben teszi meg ezt a távolságot. Egy 150 km-es szakaszt már sétált Angliában, majd Budapestre utazott, ahonnan Bukarestig (otthonáig) kíván sétálni.

Még a nyolcvanas években menekült át Magyarországra és rövid ideig élt Budapesten és Dunaújvárosban, majd Orosháza lett az otthona évekig. Mint elmondta, Rotary 500 Km-es kihívás címen ismerté vált gyalogtúrához csatlakozhatnak az útvonalba eső települések lakói, sportszerető fiataljai. Miközben a gyalogtúra útvonalába eső Rotary klubok segítségét és támogatását kérve meg szeretné valósítani a sokat emlegetett határok nélküli Rotary összefogást.

 

 

 

Szentest is érintette túrája során, ahol Törőcsik Sándor fogadta a város határában. Ő a helyi rugby klub vezetője és a Széchenyi ligetig tartó sétájuk során elmondta, hogy ez a „Rotary túra a sérült sportolókért” nem csak jelképes, mert közben létrehoztak egy felajánlásokat gyűjtő team-et, akik a befolyt adományokat összegyűjtik, majd sérült játékosokat segítenek és általában a rugbyjáték kultúrájának erősítésére fordítják.

 

 

 

A Széchenyi ligetnél a helyi Rotary Klub tagjai várták Istvánt, akinek támogatják Szentesen való tartózkodását. Egy rövid szentesi pihenő után folytatódik a túra a határon át Bukarestig.

 

 

 

Szentes, 2015. 05. 03.

 

.