Az oldal ajtón is be lehet menni!!!

A parkolási és behajtási rend változása május 1-től a Kiss Bálint iskolánál

Reggel 7 és 8 óra közötti parkolási és behajtási rend az iskola körül!

 

Az Önkormányzat rendelete értelmében változik az iskola előtti és melletti parkolás és behajtás rendje.

A Tóth József utcai megnövekedett forgalom miatt az Önkormányzat megállási tilalmat rendelt el az iskola hátsó bejáratánál. Azért, hogy a szülők gyermekeiket biztonságban tudják kitenni az épületnél, reggelente kinyitják az iskola Hajdú Lajos utcai (tornaterem melletti) oldalsó bejáratát. Így az autóval érkező szülők a Hajdú Lajos utcába behajtva annyi időre meg tudnak állni, hogy gyermekük kiszállhasson az autóból. (Figyelem! Az autó vezetője nem szállhat ki, mert akkor már szabálysértést követ el, mert az már nem megállásnak minősül, amit enged a tábla  - erre mindenki figyeljen oda!)

 

 Ezután az autóval az oldalsó parkolón keresztül haladva vissza tudnak fordulni. A kényelmes megfordulási lehetőség érdekében kérték az Önkormányzattól, hogy a parkoló be- és kijárati rámpáját újítsák fel, tegyék laposabbá, illetve a visszafordulást akadályozó téglaperemet bontsák el a fordulás útjában lévő fánál. Így gyorsan és biztonságosan lehet majd visszafordulni, s a Hajdú Lajos utcából kifordulni.

 

Ahhoz, hogy ez a rend megvalósulhasson, kérjük, hogy a Hajdú Lajos utcában a reggeli iskolába érkezés idejére (7.00-8.00) csak annyi időre álljanak meg, amíg a gyermekük ki tud szállni az autóból, hogy a kétirányú forgalom zavartalanul mehessen. A reggeli órákat követően a Hajdú Lajos utca iskola felőli oldala a fizetős parkoló bejáratáig ingyenesen igénybe vehető várakozás céljára. A Hajdú Lajos utcai egykori játszótér helyén kialakított parkoló május 1-től fizető parkoló lesz. A Hajdú Lajos utca többi része marad a díjmenetes övezetben.

Kérjük, hogy a problémák elkerülése érdekében a Tóth József utcai hátsó bejáratot ne használják a továbbiakban autóval történő megállásra. Tudomásunk szerint a rendőrség és a közterület felügyelet ellenőrizni fogja a megállási tilalom esetleges megsértését. Természetesen a kerékpárral érkező diákok a továbbiakban is a Tóth József utcai hátsó bejáraton keresztül tudják megközelíteni az iskola udvarát.

A gyalogosan érkező diákok mindkét említett bejáratot igénybe vehetik.

Az iskola főbejárata előtti parkoló a továbbiakban csak előre kiadott behajtási engedéllyel lesz igénybe vehető.

 

Piros: megállni tilos, Sárga: várakozhat, de csak módjával, Zöld: megállhat és várakozhat!

(Még mielőtt bárkiben felmerülne, hogy a fizetős parkolók helye miért zöld?, eláruljuk, hogy 8 órától kell Szentesen fizetni a parkolásért, és a cikk reggel 7 és 8 óra közötti intervallumra szól!)

 

Szentes, 2015. 05. 04.

 

.