Életmentőket ismertek el Szentesen

 

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Életmentő érdemérmet" adományozott Moravszki Bence makói önkéntesének, melyet a megyei kitüntetések átadásakor vehetett át Szentesen.

 

 Bence 2014. május 23.-án reggel iskolába menet az utcán egy földön fekvő embert látott. Gyakorlott elsősegélynyújtóként azonnal megkezdte a beteg vizsgálatát és a tanultakat alkalmazva felismerte, hogy a sérültnek nincs keringése, légzése. Azonnal megkezdte az újraélesztést. A mentők megérkezésükkor közölték, hogy a gyors felismerésnek és a szakszerű beavatkozásnak köszönhetően megmentette a férfi életét.

 

Ugyancsak ezen az ünnepségen vehette át a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete „Életmentő oklevelét" Maczelka László szentesi magánfuvarozó, aki több alkalommal segített már embertársai életben maradását. Először 2006-ban klórmérgezésnél segített két idős embernek kijutni a veszélyes helyről, majd egy évvel később szintén a strandon mentett meg egy vízben rosszul lett idős embert. Tavaly egy bolt előtt rosszul lévő emberen végzett újraélesztést, aminek hatására az idős úr újra lélegezni kezdett. Elismerését felesége vette át az ünnepségen.

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 05. 22.

 

.