Letették az alapkövet

Épül az Aranysziget Otthon szentesi új otthona

 

 

 

Csongrád megyében is elérkezett az ideje annak, hogy korszerű, jól felszerelt, modern otthonok szolgálják a pszichiátriai betegek ellátását. A szentesi Aranysziget otthon lakóinak élete hamarosan megváltozik a TIOP-3.4.1.A-11/1-2012-0002 „Az Aranysziget Otthon Szentesi Otthonának kiváltása” c. pályázat jóvoltából.

 

 

 

Ez a pályázat lehetőséget teremt arra, hogy minden igényt kielégítő körülmények között éljék mindennapjaikat az ápoltak és a végezzék munkájukat az ápolási-gondozási munkát végző szakemberek - hallhattuk Dr. Juhász Tünde kormánymegbízottól 2015. május 6-án az új otthon alapkövének letételekor.

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

Szekeres Pál az Emberi Erőforrások Minisztériumának fogyatékos emberek társadalmi integrációjáért felelős miniszteri biztosa - elmondta a projekt hosszú távú célja a kiváltással, hogy a lakók a helyi társadalomba integrált módon, hétköznapi emberek életét éljék, személyes kapcsolatok kiépítésének lehetőségével.

 

 

 

Farkas Sándor országgyűlési képviselő fiatalkorára emlékezett vissza, mert egy utcában lakott a most kiváltandó intézménnyel és sokat találkozott az ott élőkkel. A jelenleg erre használt épületek vagy nem azzal a céllal épültek, hogy alkalmasak legyenek a bennlakásos betegellátásra, gondozásra, vagy eljárt felettük az idő: általában zsúfoltak, kevés a szociális, közösségi tér, hiányosak a tárgyi feltételek. Az ellátási nehézségek, a magas működési költségek megnehezítik a pszichiátriai gondozottak hatékony társadalmi integrációját.

 

 

 

A támogatói döntés értelmében a pályázatot 2013. március 14-én a Közreműködő Szervezet 999.870.581,-Ft támogatásban részesítette, 100% támogatási intenzitás mellett. A szerződéskötés folyamatának elhúzódása miatt a Támogatási szerződés 2013. 09. 06-án lépett hatályba. A projekt megvalósítási időszaka: 2013. 07. 01 – 2015. 06. 30.

 

Szentes bereklaposi területén épülő otthon mellet két másik épület is épül (Szentes, Rákóczi F. u. 175. és a Szentes, Rákóczi F. u. 110.), melyek már fedél alá kerültek és a belsőépítészet folyik rajtuk.

 

Az alapkő időkapszulájába a helyi sajtó mellett egy kis emléktárgy, tervdokumentáció és a projekt szórólapja került. Ezt helyezték el ünnepélyes keretek között az épület alapjába 2015. május 6-án.

 

 

 

 

 

Az ünnepség végén a meghívottak megtekinthették a Rákóczi Ferenc utcán épülő másik két épületet is.

 

 

 

További képek az eseményről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 05. 06.

 

.