10 db 120 kV-os oszlop dőlt ki Szentes mellett

A tegnapi égi háború következménye

 

 

 

Este kilenc órakor csapott le a vihar Csongrád megyére, hetven kilométeres széllökések és jégeső kíséretében. Tömegesen érkeztek a bejelentések a katasztrófavédelem szegedi műveletirányítási központjába.

 

A legtöbb esetben a kidőlt fák okoztak károkat. Sok helyen állt a forgalom az úttestre dőlt nagyméretű fák miatt, több helyen pedig a villanyvezetékek is megrongálódtak.

A vezetékszakadások miatt akadozik az áramszolgáltatás Csengele, Pusztaszer, Kistelek és Ópusztaszer, valamint Derekegyház egyes településrészén. A károk helyreállításán az áramszolgáltató nagy erőkkel dolgozik.

 

Derekegyházi úton haladva nem csak az utat szegélyező fasort tizedelte meg a vihar, hanem a Szentes - Vásárhely között 120 kV-os nagyfeszültségű oszlopokat. Éppen 10 db dőlt el a hatalmas szélben épp úgy mint az alatta található búza.

 

 

 

Szegváron, a Kurca utcában egy családi ház udvarában dőlt ki egy nagyméretű fenyőfa, amely a ház előtt futó villanyvezetéket és a gázvezetéket megrongálva az úttestre dőlt. Egy ópusztaszeri tanyába villám csapott, a mártélyi üdülőterületen pedig több nyaraló is megrongálódott.

Mindszenten, a Horváth Gyula utcában villanyvezetékek dőltek ki az útra, a nagyfeszültségű vezetékek pedig a házak tetejére szakadtak.   A vihar nem kímélte Pusztaszer, Kistelek, Mindszent, Mártély és Szentes térségét sem. Ezeken a településeken is folyamatosan dolgoztak a tűzoltók a károk helyreállításán.

 

Valljuk be, hogy Szentesnek nagy szerencséje volt, hogy az utolsó pillanatban a térség felett elszáguldó vihar délről elkerülte a város!!!

 

Szentes, 2015. 05. 07.

 

.