44 év után újra Szentesen az OMEGA!

 

 

 

1971. március 11-én adott utoljára Szentesen koncertet az Omega Együttes és 44 év után újra városunkban köszönthetjük őket! A mai sajtótájékoztatón Kóbor János elmondta, hogy azért maradt meg bennük ez az évszám annyira, mert a koncert utáni hónapban vált meg az együttestől Laux Józsi! És milyen a sors? Most a szentesi koncert után újra csatlakozik a fesztiválidényre hozzájuk!

 

 

 

Benkő László elmondta, hogy az elmúlt években szimfonikus feldolgozások születtek Omega Rapszódia és Omega Szimfónia címen, az együttes legsikeresebb dalaiból. Izgalmas zenei kirándulást ígér a megújuló Omega Oratórium, mint a trilógia harmadik része.

 

 

 

A jövőt is ismertette, így a nagysikerű, megható élmény nyújtó templomi és szabadtéri koncertek után egy könnyedebb műsorban régen várt meglepetés vendégek idézik fel a 60-as, 70-es évek fergeteges hangulatát. Saját dalok újraértelmezése akkor lehet sikeres, ha valami újat ad, többet, jobbat nyújt az eredetihez képest – ilyen előadás lesz majd a beat-mise.

 

 

 

Az Omega Oratórium dalai nem erre az alkalomra születtek, hanem szemelvények az életműből. A legkorábbi dal 1970-es, a legkésőbbi 2006-os szerzemény. A dalok egységes hangszerelésével, klasszikus zenei formákba öntésével az Omega együttes által létrehozott életmű újabb zenei dimenziókban él tovább, most Szentesen az alföld legnagyobb "hajójú" református templomában.

 

Jegyek 4900,- Ft-os egységes áron kaphatók Szentesen a Szabadság téren található Bootleg Rock Shop-ban, valamint a Babilon Könyvesházban!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 03. 17.

 

.